Se apropie sezonul rece! Iată cum trebuie să vă aerisiți caloriferele

255
Se apropie sezonul rece! Iată cum trebuie să vă aerisiți caloriferele - calorifere-1697042921.jpg

Articole de la același autor

Pe timpul iernii, dacă ai probleme cu sistemul de încălzire, această perioadă devine un chin. Tocmai de aceea, printre cele mai importante soluţii la care poţi recurge pentru a avea căldură în locuinţă este să îţi aeriseşti caloriferele. Operaţiunea este deosebit de simplă şi se recomandă efectuarea ei periodic.

Este bine ca, înainte de a fi nevoiți să încălziți casa, să verificați dacă instalația de căldură funcționează bine și dacă e necesar să faceți o aerisire la calorifer. Aerisirea aparatului este necesară în momentul în care observați că radiatoarele nu se mai încălzesc așa cum trebuie. De obicei, aerisirea caloriferelor se face înainte să apară sezonul rece, la câteva zile după ce instalația de încălzire a fost pornită, dacă este vorba de sisteme proprii de încălzire. De asemenea, în cazul caloriferelor racordate la sistemul de termoficare centralizat, aerisirea se poate face în momentul încărcării sistemului cu agent, când au loc probe la sistemul de încălzire.

Aerisirea caloriferelor se face cu centrala oprită. Urmează oprirea robineţilor tur şi retur. Începe cu cel tur, adică cel superior. Vei face asta ca să nu crească presiunea în calorifer. Apoi opreşte robinetul de retur, adică cel inferior. Astfel ai oprit alimentarea cu apă. În cazul robineţilor cu cap termostat, urmăreşte gradaţia pentru a-i opri. Pune sub aerisitor un vas pentru colectarea apei şi apoi deschide robinetul de aerisire cu cheia sau şurubelniţa. Apoi, deschide treptat şi robinetul de retur, pentru a elibera presiunea. Pentru etapa de testare trebuie să dai drumul din nou la centrală. Când centrala este oprită, presiunea din instalaţie trebuie să fie de 1,5 bari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5562 secunde