Stagiu de practică la nave pentru viitorii maiștri militari de marină

127
Stagiu de practică la nave pentru viitorii maiștri militari de marină - whatsappimage20220620at150009-1655889821.jpg

Articole de la același autor

Până pe 2 iulie, elevii militari de anul al II-lea de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară stagiul de practică la unitățile de nave și de uscat ale marinei militare din Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila.

Pe durata celor patru săptămâni de practică, viitorii maiștri militari de marină sunt instruiți sub îndrumarea mentorilor desemnați din echipajele navelor, maritime și fluviale, să pună în aplicare noțiunile teoretice învățate la cursuri.

În funcție de fiecare specialitate în parte, elevii militari se familiarizează cu navele militare, cu specificul acestora, cu tehnica și echipamentele utilizate la bord și află despre specificul misiunilor pe care și ei le vor avea de îndeplinit odată ce își vor ocupa funcțiile obținute prin repartiție.  

O parte dintre elevii militari, care sunt detașați pentru efectuarea stagiului de practică la bordul fregatei „Regele Ferdinand” (F 221) au avut inclusiv șansa de a participa, alături de echipajul navei, la misiuni de supraveghere a spațiului maritim românesc, în contextul agresiunii ruse din Ucraina.

Aflați la jumătatea stagiului de practică, elevii militari apreciază activitatea și modul de desfășurare al acesteia, în special, afirmă ei, profesionalismul și amabilitatea membrilor echipajelor, care au dat dovadă, în permanență, de răbdare și atenție la nevoile lor de acumula informații specifice.

După întoarcerea din stagiul de practică, elevii militari de anul al II-lea vor susține examenul de absolvire, iar în funcție de performanțele obținute la acest examen își vor putea alege funcțiile pe care le vor încadra în cadrul unităților din Forțele Navale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.601 secunde