Nava școală „Mircea”, în marș spre Regata Iacobus, din porturile Genova și Valencia

244

Articole de la același autor

Călătoria venerabilului velier românesc a început din nou, luni, 6 iunie, când nava a plecat din portul Constanța, cu 92 de cadeți de anul II, la bord. Cel de-al doilea marș de instrucție executat de nava-școală „Mircea” în acest an se desfășoară sub auspiciile aniversării a 150 de ani de la înființarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în luna noiembrie.

În perioada 6 iunie – 30 iulie nava-școală va parcurge, în 54 de zile, aproximativ 4790 mile marine și va face escale în porturile Augusta (Italia), Genova (Italia), Valencia (Spania), Valleta (Malta), Alexandria (Egipt). În perioada 22 iunie – 3 iulie, „Mircea” va participa la „Festivalul Iacobus”, în porturile Genova și Valencia. La bord, se instruiesc, împreună cu cadeții români, opt studenți străini de la academiile navale din SUA, Bulgaria, Polonia și Marea Britanie.

Comandantul navei, comandor Mircea Târhoacă, împreună cu membrii echipajului, cu profesorii și cu instructorii de la bord, fac tot posibilul pentru ca studenții să înțeleagă că acest voiaj nu este o croazieră, ci este un marș de instrucție și de reprezentare a țării noastre, în timpul căruia vor dobândi deprinderi practice, care le vor dezvolta cunoștințele teoretice acumulate de-a lungul celor doi ani de învățământ universitar. Instruirea practică marinărească face ca volumul de cunoștințe, mare de altfel, să fie asimilat mult mai ușor datorită interactivității. Prima escală a marșului este în portul Augusta, din Insula Sicilia. Pe zi ce trece, instrucția cadeților devine tot mai exigentă, pentru a fi la înălțimea așteptărilor când se vor alătura navelor competitoare din „Regata Iacobus”, se arată în comunicatul transmis de Nicoleta Cocoș, cu privire la desfășurarea marșului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4738 secunde