Start al Festivalului "Dan Spătaru". Premii speciale și un juriu Top Class

344
Start al Festivalului
Festivalul Internațional "Dan Spătaru" de la Medgidia a ajuns la cea de-a zecea ediție.

Considerat cel mai important eveniment de muzică ușoară din Dobrogea, festivalul debutează vineri, 2 octombrie, data nașterii marelui artist. 23 de concurenți, atât din România, cât și din străinătate, și șase artiști consacrați din țară vor evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu".

Concurenții ediției cu numărul 10, o ediție aniversară, vin atât din România, cât și din Bulgaria, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și Italia. Nouă cântăreți străini și 14 români vor concura, anul acesta, pentru trofeul "Dan Spătaru", miza fiind marele premiu, în valoare de 6.000 lei, simpatia publicului și cele trei distincții acordate câștigătorilor locurilor I, II și III - 4.000 lei, 3.000 lei, respectiv 2.000 lei. Concurenții vor putea câștiga și premii speciale, oferite de public sau sponsori. Membrii orchestrei conduse de maestrul Ionel Tudor vor acompania și anul acesta concurenții.

Juriul este însă, cel care va decide marii câștigători. Acesta este format din 11 nume sonore din lumea culturală românească, precum și un membru din partea organizatorilor - Sida Spătaru, Andreea Andrei, Jolt Kerestely, Adrian Romcescu, Titus Andrei, Daniela Daniel, Voicu Enăchescu, Eniko Georgescu, Ioan Cristea, Stela Enache și Ionuț Dulgheriu.

Toate cele trei seri vor oferi publicului recitaluri de excepție - Silvia Chifiriuc, Stela Popescu, Delia, Anna Lesko, Connect-R și Nico, toți vor cânta pentru publicul din Medgidia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Medgidia și Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor România, filiala Medgidia, fiind finanțat de Ministerul Culturii, împreună cu sponsorii oficiali ai festivalului. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3075 secunde