Stela și Arșinel au reînviat revista la Constanța

924
Stela și Arșinel au reînviat revista la Constanța - e10248a44bc4ce7cad3d1b7d37c8c6df.jpg

Articole de la același autor

Casa de Cultură a găzduit, luni seară, un spectacol mult-așteptat de constănțeni, "Revista revistelor", o producție a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase din București".
Cupletele, scheciurile, muzica, dansul și costumația specifică au stârnit nostalgie în inimile celor aflați în număr mare la Casa de Cultură, obișnuiți (și apoi dezobișnuiți) cu spectacole de acest gen la Constanța.
Estrada constănțeană, cu o istorie care începe în 1956, s-a bucurat mult timp de celebritate națională, datorită turneelor pe care le desfășura frecvent în țară. Așa cum arată Jean Badea, în monografia "Fantasio 40", perioada cea mai prolifică a revistei constănțene e cuprinsă între 1969 și 1989, interval în care "copilul" lui Aurel Mano-lache, Teatrul "Fantasio", s-a aflat sub conducerea regretatului compozitor. Cei care au urmărit activitatea teatrului își mai aduc aminte, cu siguranță, de comedia muzicală "Săracu’ Gică", spectacolul care a înregistrat cel mai mare succes la public, dar și de "Sus ai noștri, jos ai voștri", "Dragostea și tranziția", "Hai cu trenul roz", "Grevă la…Fantasio"; rămân în memorie artiști precum Jean Constantin, Gelu Manolache, Fritz Braun, Mariana Cerconi, Nicușor Constantinescu, Cornel Patrichi sau Milidi Tătaru.
"Prin Fantasio, s-a creat la Constanța un centru al revistei românești, tradiția acesteia fiind dusă mai departe, fără a se neglija promovarea experiențelor novatoare", scrie în monografia amintită Jean Badea (p. 22). Tradiția a fost întreruptă în 2004, prin decizia Consiliului Județean de a desființa Teatrul "Fantasio", creând, pentru adepții genului revuistic, un gol în spațiul cultural constănțean. Mulți dintre aceștia au venit la spectacolul "Revista Revistelor", care i-a adus pe scena de la Constanța pe îndrăgiții artiști ai scenei românești Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Adriana Trandafir și Cristina Stamate. Am putut urmări cu plăcere celebrul duo Stela-Arșinel, într-o scenetă plină de umor. Emanând vigoare și bucuria de a se afla pe scenă, Stela Popescu a dovedit, și de această dată, capacitatea de a descreți frunțile prin stilul său inconfundabil, în timp ce cântecele și jocul lui Alexandru Arșinel au stârnit, la rândul lui, zâmbete și aplauze.
Un alt moment plin de savoare și umor negru a aparținut unui alt cuplu scenic cunoscut, Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, doi maeștri ai comediei, pe care
i-am putut urmări în rolurile Lumânărescu și Mortalu, organizatori de înmormântări.
Alături de actori s-au aflat și balerinii Teatrului "Constantin Tănase", dar și cântăreți, spectacolul fiind încheiat de un recital susținut de Adrian Enache.
Următorul spectacol de teatru programat la Casa de Cultură, "Playboy în timpul liber", va aduce pe scena constănțeană o distribuție deosebită: Virgil Ogășanu, Valeria Ogășanu și Diana Lupescu. Spectacolul va avea loc pe 7 decembrie, iar prețul unui bilet este de 50 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : "Nu va fi ce trebuie nici peste 20 de ani!"
Pagina a fost generata in 0.4567 secunde