Studenţii au protestat în faţa Prefecturii Constanţa. „Pierdem trenul spre educaţie”

1864

Articole de la același autor

Aproximativ 30 de studenţi au protestat în cursul zilei de vineri, în faţa Prefecturii Constanţa, nemulţumirea lor fiind legată de faptul că guvernanţii le-ar putea elimina gratuitatea pe mijloacele de transport.

Participanţii la protest au scandat tot felul de lozinci: „Drepturile noastre nu sunt jucăriile voastre”, „Lăsaţi economia de-a noua, haideţi cu noi la clasa a doua”, „Pierdem trenul spre educaţie” etc.

Toţi tinerii doresc să le fie respectate drepturile, iar deciziile care se iau la nivel naţional să nu fie luate fără̆ o consultare a beneficiarilor. Ei speră ca doleanţele să le fie auzite, deciziile să nu fie luate fără o consultare a beneficiarilor, iar drepturile să le fie menţinute, adică să aibă, în continuare gratuitate la transportul pe cale ferată. Ei spun că această gratuitate este extrem de importantă pentru ei. De ce?



„Coroborând beneficiile generate de gratuitatea la transportul feroviar pentru studenţi, printre care creşterea echităţii accesului la învăţământul superior, a mobilităţii studenţilor în scopuri didactice şi de dezvoltare profesională, este imperioasă menţinerea acestui drept şi încetarea imediată a demersurilor de limitare a gratuităţii pentru studenţi a transportului feroviar. Din nefericire nu suntem deputaţi să avem beneficii maxime la transportul feroviar şi Guvernul să nu considere a exista vreo problemă”, au declarat membrii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Pe platoul din faţa Prefecturii au protestat tineri de la Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC), de la Universitatea „Ovidius”, precum şi membrii ai comunităţii tinerilor basarabeni.



„Principalul scop pentru care ne-am aflat azi în faţa Prefecturii s-a datorat faptului că Guvernul, în urmă cu câteva zile a sugerat micşorarea transportului pe cale feroviară pentru studenţi. Am ieşit în stradă pentru că nu suntem de acord cu micşorarea transportului, mai ales în condiţiile în care aproximativ 36% din studenţii ţării noastre trăiesc într-un mediu defavorizat, iar accesabilitatea de a ajunge la universităţi ar fi una mult mai mică. Guvernul vrea să ne taie gratuitatea. Lăsându-ne gratuit acest transport CFR ar putea facilita schimbul de experienţă între universităţi, vizite culturale, artistice”, ne-a declarat preşedintele Ligii Studenţilor de la Universitatea Maritimă din Constanţa, Cristian Avram.



În acelaşi timp, Liga Studenţilor din UMC critică dur Ordonanţa de Urgenţă dezbătută zilele acestea de Guvernul României. Ei consideră că o reformă educaţională nu începe prin eliminarea drepturilor studenţilor, ci mai degrabă ar trebui să reprezinte un progres constant.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.464 secunde