Reviste literare dobrogene: "InterArtes" la numărul 8

Supertehnologizarea ne dezumanizează

521
Supertehnologizarea ne dezumanizează - copertarevistainterartes-1468754131.jpg

Articole de la același autor

Născută din dorința de a demonstra că, totuși, cultura în Dobrogea contează și încă mai există exponenți preocupați de fenomenul literar, prof. Anastasia Dumitru a reușit să editeze și cel de-al optulea număr al Revistei semestriale de cultură "InterArtes", o lucrare avizată de Ministerul Educației, etapă a proiectului "Interdisciplinaritate: literatura și alte arte".

Realizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Centrul de Studii Euroasiatice, Liceul Teoretic "Lucian Blaga" și Societatea de Haiku, revista își propune să înlesnească accesul la cultură și la educație prin crearea unui cadru propice comunicării creative și eficiente.

În editorialul său, coordonatoarea Anastasia Dumitru afirmă că acest număr este dedicat funcției soteriologice a literaturii. "Este știut faptul că sunt din ce în ce mai puțini cititori, că elevii și-au pierdut interesul pentru lec-tură. Scriitorii, editorii, profesorii, părinții se întreabă de ce tinerii s-au îndepărtat de carte și cum pot fi ei motivați să nu renunțe la acest hobby aflat pe cale de dispariție, la o pasiune care devine o preocupare doar a elitelor. Nu regretăm că nu suntem în epoca luminilor și a cenaclurilor literare, dar supertehnologizarea îl dezumanizează pe om, îl dezaxează, transformându-l într-un robot, dependent de comenzile altuia, pierzându-și definitiv libertatea", constată semnatara editorialului.

În cele peste 200 de pagini, revista găzduiește eseuri, reportaje literare, interviuri, cronică de carte, file de teatru și alte interesante articole, ce pot constitui lectură de vacanță. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4988 secunde