Trei licee au obținut certificarea apartenenței la rețeaua europeană „Blue Schools”

602
Trei licee au obținut certificarea apartenenței la rețeaua europeană „Blue Schools” - liceullazaredeleanu-1645796819.jpg

Articole recomandate

Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu" din Năvodari a finalizat proiectul internațional eTwinning Our Seas, în care au participat nouă profesori de la trei licee din județul Constanța și patru profesori de la două licee din Turcia.

Una dintre activitățile din proiect a fost înregistrată și în cadrul Global Education Week 2021, elevii realizând în echipe mixte poster cu tematică de sustenabilitate marină și apoi o galerie virtuală.

Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” a fost reprezentat de profesoarele Gabriela Ciolpan, Maria Luciana Calinovici, Alina Fevga, Anca Mocanu și bibliotecar Laura Sarchizian.

De asemenea, o mai mare mândrie, după cum afirma prof. Constantin Pătrană, directorul liceului-gazdă, este că, prin acest proiect, toate școlile partenere - Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu" Năvodari, Liceul Teoretic „Pontus Euxinus" Lumina și Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu - au obținut titlul de Blue School pentru anul școlar 2021-2022.

Certificarea apartenenței la rețeaua europeană „Blue Schools”, rețea din care fac parte alte zeci de școli și licee din diferite țări, este o dovadă a faptului că s-au remarcat prin acțiuni și proiecte destinate cunoașterii și conservării mediului marin. Rețeaua „Blue Schools” și-a început activitatea ca o inițiativă a Comisiei Europene, inițiativă integrată în Decada Națiunilor Unite de promovare a științelor oceanice în vederea atingerii scopurilor dezvoltării durabile. Diversitatea școlilor incluse în această rețea este redată și în „Atlasul European al Mărilor”, aplicație interactivă ce permite investigarea caracteristicilor mediului marin și care face parte din inițiativa EU4Ocean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8466 secunde