Triplă lansare de carte la Muzeul Cetăţii Histria

205
Triplă lansare de carte la Muzeul Cetăţii Histria - lansare-1631211360.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează în cursul zilei de vineri, 10 septembrie, de la ora 12.00, o triplă lansare de carte. Evenimentul va avea loc la Muzeul Cetății Histria şi cuprinde lansarea volumului cu numărul 53 al revistei „Pontica”, precum şi a lucrării lui Pierre Dupont, „Ancient Lamps From Berezan. The Hermitage Collection”. O altă lansare este cea a cărţii scrise de Livia Buzoianu şi Maria Bărbulescu, intitulată „Tomis. Comentariu istoric și arheologic”.

Reprezentanţii MINAC spun că numărul 53 al revistei de specialitate „Pontica” este dedicat memoriei specialiștilor decedați în anul 2020: Alexandru Barnea, responsabil științific al șantierului dobrogean de la Adamclisi (Tropaeum Traiani), cercetător reputat în domeniul arheologiei, istoriei și epigrafiei romano-bizantine, Emilian Popescu, remarcabil epigrafist, autor al două importante corpora de inscripții greco-latine. Ultimul specialist trecut la cele veșnice este Mihail Zahariade, responsabil științific al șantierului de la Murighiol (Halmyris), cercetător al antichității târzii la Dunărea de Jos.

„Volumul întrunește un număr de 30 de articole grupate în mai multe categorii tematice. Numărul 53 a fost tipărit în condiții grafice de calitate, într-un tiraj de 250 de exemplare, el urmând să fie disponibil și online, pe site-ul revistei sau în bazele de date din care aceasta face parte.

Revista se bucură și de un număr suplimentar, un volum de autor semnat de cercetătorul francez Pierre Dupont, care cuprinde o analiză minuțioasă a unei categorii ceramice de multe ori neglijată - opaițele ceramice cu forme deschise”, au precizat specialiştii MINAC.

Al treilea volum supus atenției în cadrul evenimentului este o reeditare a unei apariții de acum nouă ani, care este redată într-un mod concis și documentat într-o ediție bilingvă română-engleză. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0745 secunde