Trofeul celei de-a XXVII-a ediții a Concursului Național "Dan Moisescu", o sumă substanțială

1948
Trofeul celei de-a XXVII-a ediții a Concursului Național

Articole de la același autor

Timp de două zile, 4 și 5 octombrie, câștigătorii preselecției Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ediţia a XXVII-a, se vor întrece pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret (CMET) „Jean Constantin”.

În urma preselecției care a avut loc în data de 22 septembrie 2023, pe baza materialelor audio-video trimise de cei 43 de concurenți înscriși pentru această etapă a festivalului, la ambele secțiuni, juriul a hotărât ca 17 concurenți, cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani, să se califice la Secțiunea vocală, iar alți 10 concurenți, cu vârsta între 10 și 25 ani, concurează la Secțiunea instrumentală.

Miercuri, 4 octombrie 2023, concursul se va desfășura cu începere de la ora 18:00, în Sala Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, iar seara se va încheia cu recitaluri.

Joi, 5 octombrie 2023, de la ora 18:00, sunt programate să se desfășoare Gala Laureaţilor şi Festivitatea de Premiere, urmate de recitaluri.

Astfel, cele două zile de festival-concurs se vor încheia cu recitalurile artiștilor: Adriana Ochișanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Liliana Laichici, Marian Cozma, Ovidiu Barteș, Elena Plătică, Alexandra Bălăreanu.

Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâuleţul" a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada" - dirijor prof. dr. Cristian Obrejan.

De asemenea, prezentatorii evenimentului sunt Raluca Diaconu și Ionuț Dulgheriu.

Juriul este format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, iar preşedintele este o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

Organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, concursul va oferi câștigătorilor și premii substanțiale. Spre exemplu, concurentul care va intra în posesia Trofeului „Dan Moisescu” va fi răsplătit cu suma de 5.000 de lei și va susţine un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.

Intrarea este liberă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8515 secunde