Expoziția de pictură și grafică "Atelier 2023", organizată de profesorul Ioana Călinescu, la Biblioteca Județeană "I. N. Roman"

532
Expoziția de pictură și grafică

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,I. N. Roman”, organizează, în perioada 26 mai - 15 iunie 2023, expoziția ,,ATELIER 2023” a clasei de pictură și grafică a profesorului Ioana Călinescu.

Vernisajul expoziției va avea loc în holul Bibliotecii Județene, la etajul II, vineri, 26 mai 2023, cu începere de la ora 16.30. Publicul iubitor de artă și frumos este invitat să admire lucrările elevilor de la clasa de pictură și grafică a prof. Ioana Călinescu din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Secția Cultural-Educativă, catedra Arte Vizuale.

A devenit o tradiție, încă din anul 2015, ca la sfârșitul anului școlar să se organizeze o expoziție cu cele mai bune lucrări - dar si cele mai diverse, prin tema aleasă sau prin tehnica specifică - ale tuturor cursanților clasei de pictură și grafică. Cu această ocazie, aceștia se vor evalua, se vor cunoaște mai bine și se vor prezenta publicului format, în primul rând, din părinți, rude, prieteni, dar și unui public mai larg, format din amatorii de artă care vor intra să viziteze expoziția găzduită de Biblioteca Județeană „I. N. Roman”.

Fiecare cursant adult va prezenta o lucrare înrămată, format 50x70, iar cei mici vor prezenta câte două lucrări format A3. Pe lângă acestea, cursanții vor prezenta și lucrarea - examen de sfârșit de an școlar, o lucrare ce va demonstra măiestria și creativitatea fiecăruia.

Într-un cadru festiv, se vor înmâna diplome de participare și se vor prezenta participările la concursuri naționale sau internaționale, precum și invitațiile la expoziții naționale:

- Constanța - cinci elevi la expoziția ,,Orizonturi citadine’’;

- Craiova - opt elevi la expoziția ,,Femeia, inspirație artistică - 8 Martie, cu un album de artă;

- Craiova - 10 elevi la expoziția ,,Eminesciana” - editia a III-a;

- Craiova - 5 copii la expoziția ,,În așteptarea Crăciunului”;

- Craiova - 10 elevi la expoziția Salonul de Iarnă 2022;

- Iași - Chișinău - 24 elevi la concursul ,,Iarna la fereastra mea” (organizat de Asociația ,,Pleiadis” România - Republica Moldova), cu 11 premii I, 7 premii II, 6 premii III;

Va urma expoziția copiilor de 1 Iunie, la Craiova, unde participă 16 cursanți care vor primi si un album de artă cu toți 
participanții la expoziție.

Vernisajul expoziției este programat vineri, 26 mai 2023, ora 16.30, astfel că iubitorii de artă și frumos sunt invitați să fie alături de cursanții clasei de pictură și grafică a profesorului Ioana Călinescu din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, să-i cunoască și, nu în ultimul rând, să le aprecieze munca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.037 secunde