Trofeul Festivalului Internațional "Dan Spătaru" a ajuns în Italia

257

Articole de la același autor

S-a încheiat cea de-a a IX-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică Ușoară "Dan Spătaru", care s-a desfășurat în perioada 3 - 5 octombrie la Casa de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" din Medgidia. Trofeul Dan Spătaru a plecat în Italia, la Antonio Marino. El a interpretat melodia compusă de Camelia Dăscălescu "Amintiri, amintiri". Podiumul a fost ocupat de Italia, Ucraina și România. Antonio Marino are 33 de ani și este profesor de canto în orașul său, Napoli.

Eliza Nirlu, în vârstă de 23 de ani, din Constanța a completat lista câștigătorilor, obținând locul I. Concurenta a cântat două melodii mai puțin cunoscute publicului - "Iubirea noastră nu are apus" de Titel Popovici și Eliza Florescu și "Cine sunt eu?" de Camelia Dăscălescu și Roxana Popescu. Locul al II-lea a fost ocupat de Valeria Papish din Ucraina, o tânără de 22 de ani care a cucerit inimile publicului și ale membrilor juriului cu melodiile "Namaliyiy Tobi" din repertoriul internațional și "Să cântăm chitara mea" de Temistocle Popa și Mircea Block. Locul al -III-lea al podiumului a fost cucerit de italianul Alessio Paddeu, în vârstă de 33 de ani, concurent frecvent la festivalurile din România și concursurile din Italia.

"E poi", din repertoriul internațional și "Nicio lacrimă" de Ion Cristinoiu și Mihai Dumbravă au fost piesele câștigătoare pentru italian.

Premiul orchestrei "Ionel Tudor" a fost câștigat de Giuseppe Torrente din Italia, premiul revistei "Actualitatea Muzicală"

i-a revenit lui Cristian Prăjescu din Roman, premiul "Zsolt Kerestely" i-a fost acordat de maestru Mirunei Buză din Botoșani. Premiul "Cornel Fugaru" a fost câștigat de Adriana Gavrilă din Călărași, premiul oferit de Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România i-a revenit Polinei Chusovitina din Federația Rusă.

Cei 22 de concurenți înscriși în competiție au fost din România, Albania, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Federația Rusă, Serbia și Ucraina. Sida Spătaru, soția lui Dan Spătaru și primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache au înmânat trofeul lui Antonio Marino. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4748 secunde