Trofeul și premiul special al juriului, la cea de-a 55-a ediție a Festivalului „Crizantema de aur”, câștigate de doi constănțeni

671
1

Articole de la același autor

În perioada 20-22 octombrie 2022, s-a desfășurat în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 55-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, organizat neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.

Festivalul a fost structurat astfel:

- Concursul de Interpretare – au participat 18 concurenţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia;

- Concursul de Creaţie – au participat 5 creatori cu romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti, Chișinău și Cernăuți;

- Gala laureaților;

- Microrecitaluri medalioane omagiale – în cele trei seri;

- Concertul omagial Eugen Doga – 85 de ani;

- Concertul „Tinerețea Romanței”;

- Concertul „Romanța, regina inimilor”.

 Trofeul a fost câștigat de către pr. Florian Popa, preot în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului și membru al Coralei bărbătești „Armonia”.

De asemenea, Premiul special al juriului a revenit masterandului Manuel Bălănică, de la clasa de canto prof. dr. Florența Marinescu – Facultatea de arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

Comentează știrea

Artist
24 octombrie 2022
Teatrul de opera

Noi spectatorii de la Tvr3 avem alta părere decât juriul: Balanica a fost de acolo, din romanta si cu voce adevărată. Dar arbitrii.....ca-n tenis.

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Acuze grave la Facultatea de Arte
Pagina a fost generata in 0.4988 secunde