Surprize de proporții la Evaluarea Națională

Unde sunt școlile de renume ale Constanței?

3692
14

Articole de la același autor

Mult așteptata zi a rezultatelor Evaluării Naționale a fost poate și cea mai crâncenă probă a rezistenței tensiunii părinților, stresul provocat de afișarea cu prea mare întârziere a listelor la avizierele unităților de învățământ constănțean creând de-a dreptul panică.

Marea majoritate a părinților a aflat primele rezultate de pe site-ul oficial al Ministerului Educației, așa încât la momentul la care apăreau listele pe geamuri lumea era deja în cunoștință de cauză, unii chiar plecând fără să mai aștepte… listarea.

Situație mai slabă decât anul trecut

Conform centralizării oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, 3.996 de elevi (73.07%) au obținut note peste 5 la cele două discipline de examen față de 77,36% anul trecut, ceea ce ne face să credem că subiectele nu au fost chiar atât de ușoare pe cât s-au hazardat să le evalueze elevii la ieșirea din cele două probe.

De altfel, statistica la nivel național arată că 75% din elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere față de anul trecut când 79,3% dintre elevi au obținut note peste 5.

Pe tranșe de medii, la ediția 2016 a Evaluării Naționale, în județul Constanța s-au înregistrat 17 medii de 10, cei mai mulți candidați provenind de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" - cinci elevi, Liceul Teoretic "Traian" - doi elevi, Școala Gimnazială Nr. 37 - doi elevi, Școala Gimnazială Nr. 7 "Remus Opreanu" - doi elevi, Școala Gimnazială "Gala Galaction" Mangalia - un elev, Școala Gimnazială "G. Enescu" Năvodari - un elev, Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia - un elev, Școala Gimnazială Nr. 16 - un elev, Școala Gimnazială Nr. 39 "N. Tonitza" - un elev, Școala Gimnazială Nr. 24 "Ion Jalea" - un elev.

Surprinzătoare este absența celui de-al treilea lider al… elitelor, Liceul Teoretic "Ovidius", clasat "la general" pe locul 27, cu o elevă care a obținut media 9,97.

Pe paliere de medii, am contorizat 795 de medii între 9,99 și 9, alte 1.000 de medii între 8,99 și 8, iar la polul opus, medii sub 5, au înregistrat 1.463 de elevi constănțeni.

Tot la capitolul statistici pot fi trecuți și cei 20 de elevi care s-au prezentat la prima probă, cea de limba și literatura română și care nu s-au mai obosit să se prezinte și la matematică.

Contestațiile depuse vineri seară vor fi soluționate în perioada 2-4 iulie, urmând ca marți, 5 iulie, să fie afișate rezultatele finale, după contestații.

Reamintim că la admiterea de anul acesta a apărut o controversă legată de enunțul unui exercițiu la matematică, ce a generat chiar o petiție online. Mai mulți profesori, elevi și părinți au reclamat că cerința punctului 6 de la Subiectul I de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale nu a fost corect formulată și i-a indus în eroare pe mulți candidați. Răspunsul Ministerului Educației avea să vină ferm și să clarifice situația: "Tipul de diagramă în discuție este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a, anul școlar 2014-2015".

v v v

De vineri, 8 iulie, și până marți, 12 iulie, părinții și elevii pot completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absol-venților clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016 - 2017.

În data de 20 iulie va avea loc afișarea în școlile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în liceele din județ.

De asemenea, în perioada 21-29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Hollywood
2 iulie 2016
Unde au dispărut?

Unde au dispărut școlile și liceele acelea bune? Chiar nu știți? S-au mutat în cluburi, în Maritimo, în casa de cultură transformată în Bingo și târg de porcării țărănești, în teatrele goale și jegoase, în parcurile defrișate, s-au mutat în subfinanțarea învățământului orchestrată de manglitori care au dosit banii în offshore-uri, se regăsesc în componența de semidocți și semianalfabeți ai consiliilor locale sau al celui județean, în mass-media locală împânzită de băiețași și pițipoance jurnaliști care fac copy/paste din alte ziare sau scormonesc pe Facebook după căcaturi virale, au dispărut în cimitirele unde se odihnesc dascăli de valoare care erau mai întâi pedagogi și apoi profesori, în istoria multimilenară a orașului Constanța de care s-a ales praful, etc. etc. etc. Acolo au dispărut toate școlile noastre, acelea bune. Plm.

profesor
2 iulie 2016
indulgenta

Liceul Ovidius se mandrea cu 10 sefi de promotie . Nu este strigator la cer? din cei 10 nici unul sa nu obtina media 10???? oare nu sunt de vina profesorii care dau note mari foarte usor ??

costica
2 iulie 2016
opinie

UN PROIECT INTELIGENT Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

note si medii
2 iulie 2016
indulgenta fortata

Din pacate indulgenta asta a devenit "virala"! Niciun profesor nu-si mai permite sa dea notele pe merit ca iese cu scandal, tocmai pentru ca elevii au nevoie de medii mari la admitere. Singura solutie ar fi sa se scoata prostia asta de 25% pondere a mediei de absolvire din media de admitere. Mai avem mult pana vom ajunge din nou la exigenta normala in evaluarea copiilor, cea care sa arate cu adevarat ce poate fiecare elev.

Răspuns la: indulgenta
Adăugat de : profesor, 2 iulie 2016
Liceul Ovidius se mandrea cu 10 sefi de promotie . Nu este strigator la cer? din cei 10 nici unul sa nu obtina media 10???? oare nu sunt de vina...
cadrele didactice
2 iulie 2016
respect zero

Se vede foarte clar in societate cam cat de respectati sunt profesorii in zilele noastre, de la mucosii de bani gata pana la ministrii care au uitat cine le-a pus abecedarul in mana, nimeni nu da doi bani pe ei! Despre ce vorbim?

student
2 iulie 2016
licee bune

toate liceele sunt bune daca vrei sa inveti; se dau note mari pentru cunostinte minime; sunt parinti care cer note mari si notele la examene sunt deja platite; la bac prezinti certificat de computer si cambridge si nu mai participi la examen, dar la facultate studenta abia ia 5 la engleza; la facultate; cu media 8 poti lua bursa de merit, si etc problema cu grafic de la mate cls a8a se rezolva in 1secunda!!

d
2 iulie 2016
profesori

invatamant zero , profesorii nu fac nimic la clasa asteapta doar meditatii acasa cate 10 daca se poate cu 80 ron sedinta de preferat sa aiba si de la clasa le mai da si testul sau teza cu 100 ronsias au note bune niste catastrofe, plang ca au salarii mici dar se duc sa se faca profesori doar prim prisma de a face meditatii cat mai multe , ca s doctorii dn Constanta si profesorii stau numai cu mana intinsa la spaga

a
2 iulie 2016
parinti

scolile de renume au taxe peste taxe, deci note mari, cica implicare la toate materiile, meditatii de ochii lumi in scoala dar grosu este la prof de la clasa care cer elevilor sa vina la meditatii altfel nu le da note mari (spun in cunostinta de cauza, am avut copilul la lic traian)...pana acum erau ajutati chiar si la examenele finale dar anul acesta mai usurel pt ca erau camerele si cu audio...rezultate din ce in ce mai slabe pt ca si parintii gresesc, in goana dupa bani isi lasa odraslele la meditatii fara a intreba ce fac , cum se descurca, dar vor rezultate

a
2 iulie 2016
parinte

nu te obliga nimeni sa duci copilul la meditatii, in grupe de 5-8 elevi cu bani grei....sunt prof care fac cu un singur elev si au rezultate bune....dar marea greseala pe care o fac multi parinti isi duc copii la prof cica cu renume sau de la clasa, acestea din urma stiu ca nu au foie sa faca asta (exista un act in sc si semnat de ei ) si tot fac deci ce asteptari mai aveti de la ei?

Răspuns la: profesori
Adăugat de : d, 2 iulie 2016
invatamant zero , profesorii nu fac nimic la clasa asteapta doar meditatii acasa cate 10 daca se poate cu 80 ron sedinta de preferat sa aiba si de la...
Cosmin
2 iulie 2016
Oferta nou-nouta!

Oferta nou-nouta! In premiera absoluta: cel mai nou program super-eficient prin care va puteti rotunji rapid veniturile lunare! Nu trebuie sa aveti niciun fel de experienta, veti invata totul cu noi, pas cu pas si metodic! Trebuie doar sa va hotarati acum! Pentru detalii, intră acum pe site-ul http://bit.ly/294Cexh

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6428 secunde