Universitatea București, gazda celui de-al 55-lea Congres al Societas Linguistica Europaea

121
Universitatea București, gazda celui de-al 55-lea Congres al Societas Linguistica Europaea - clipboard01-1661499537.jpg

Articole de la același autor

Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“ este co-organizator, în parteneriat cu Universitatea din București, al celui de-al 55-lea Congres al Societas Linguistica Europaea. Evenimentul se va desfășura în perioada 24-27 august 2022, la sediul Facultății de drept din București.

 

Deschiderea manifestării va avea loc miercuri, 24 august 2022, în Aula Magna a Universității din București, începând cu ora 9. Vor lua cuvântul acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. Lucian Ciolan, prorector al Universității din București, prof. Magdalena Wrembel, președinta Societas Linguistica Europaea, conferențiar Olga Spevak și cercetător dr. Alexandru Nicolae, coordonatori ai comitetului de organizare.

 

Congresul va reuni în acest an peste 350 de lingviști din întreaga lume, care vor participa la 12 sesiuni generale și ateliere tematice, abordând, din perspective multiple, o largă arie tematică, de la evoluția lingvisticii la multilingvism. Astfel, pentru patru zile, Bucureștiul devine centrul internațional al lingvisticii.

 

Printre invitații acestei ediții a congresului se află cercetători de prestigiu ai domeniului precum: Adam Ledgeway – Universitatea Cambridge, Bonnie McLean – Universitatea Uppsala, Greville G. Corbett – Universitatea din Surrey, Hagit Borer – Queen Mary University of London și Maria Rita Manzini  – Universitatea din Florența. Programul evenimentului și prezentarea participanților sunt disponibile pe site-ul dedicat https://societaslinguistica.eu/sle2022/programme/.

 

Înființată în anul 1966 de lingvistul francez André Martinet, Societas Linguistica Europaea – SLE a fost condusă în primii ani de reputatul lingvist român Eugeniu Coșeriu, fiind una dintre cele mai prestigioase și longevive organizații lingvistice din lume. Scopul societății este de a crea un dialog între specialiștii în lingvistică din toate instituțiile existente la nivel internațional. Astfel, congresele anuale inițiate de Societas Linguistica Europaea oferă lingviștilor și filologilor din întreaga lume un spațiu științific de dezbatere și oportunitatea de a analiza cele mai noi studii și direcții de cercetare din evoluția limbilor. Edițiile precedente ale Congresului s-au desfășurat în centre universitare și de cercetare emblematice la nivel internațional: Leipzig, Tallinn, Zürich, Napoli, Leiden, Poznań, Split, Stockholm.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde