Vernisajul unei expoziții mai puțin cunoscute de publicul din România, la Muzeul de Artă

305
Vernisajul unei expoziții mai puțin cunoscute de publicul din România, la Muzeul de Artă - x-vernisaj-1720529083.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 10 iulie 2024, la ora 16.00, la Muzeul de Artă din Constanța are loc vernisajul expoziției KUNSTWERKE a artistei Ioana Alexe.

Artista s-a născut în Buzău, la 12 septembrie 1970. În 1997 a absolvit Școala Populară de Arte din Lahovari și în 2002 Universitatea Națională de arte din București, Secția Sculptură, clasa Vasile Gorduz. După absolvirea facultății, artista pleacă în Berlin cu o rezidență de trei luni, și se mai întoarce în țară abia în 2021. A participat la mai multe proiecte de restaurare a monumentelor în București și Buzău și a avut mai multe expoziții personale în țară și străinătate, dintre care cităm, selectiv: 2004 – Paintings, Berlin, 2005 – Reality TV, expoziție de pictură și performance, Berlin, 2006 – Bazar, expoziție de desene, Berlin, 2011- Untitled, Galeria Crystal Ball, Berlin, 2020 – Zwischen den Zeiten, Berlin. De asemenea, a participat la expoziții colective în Timișoara, București, Buzău, Berlin, Paris, Bremen, Riga etc.

„Expoziția de la Muzeul de Artă Constanța o prezintă pe artistă în serii puțin cunoscute de publicul din România, serii în care desenul și asocierile foarte libere de imagini propun o viziune proaspătă asupra unor simboluri pe care obișnuim să le privim de regulă într-un context rigid și muzeificat (deja). Miza lucrărilor sale este aceea de a demitiza, de a scoate dintr-un context clasicizant obiectele și de a propune o variantă personală, impregnată de adevărul artistului. Ioana nu poate și nu dorește să se separe de realitatea imediată, de contextul social, ci aproape tot ceea ce face are în substrat un comentariu vis-à-vis de o lume pe care o portretizată așa cum o simte, visceral”, declară Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă din Constanța.

Expoziția poate fi vizitată în perioada iulie – august 2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4654 secunde