Vreți să studiați în străinătate? Târg internațional de universități, la Constanța

254
Vreți să studiați în străinătate? Târg internațional de universități, la Constanța - fotofondvretisastudiati1-1572033324.jpg

Articole de la același autor

Liceenii și studenții constănțeni sunt așteptați, weekendul acesta, la un nou târg de universități din străinătate. A 25-a ediție a RIUF - Romanian International University Fair va avea loc sâmbătă,  26 octombrie, la Hotel Malibu, Constanța.


Eveniment cu o tradiție de 14 ani, anul acesta RIUF revine cu cel mai mare număr de universități din Marea Britanie și Olanda prezente vreodată la un eveniment educațional din România, în ciuda conversațiilor din ultimul timp despre Brexit.
Reprezentanții a peste 35 de universități din șapte țări vor interacționa în cadrul evenimentului cu tinerii interesați de studiul în străinătate. Aceștia vor putea cunoaște opțiuni și oportunități de studiu, pentru licență, masterat, MBA, doctorat, din Marea Britanie, Germania, Olanda, România sau Elveția.


La RIUF vor fi prezente universități aflate în topul mondial, printre care University of Portsmouth, University of Essex, Northumbria University. Totuși, studiul în străinătate este accesibil și pentru cei care au o medie de admitere peste 7. Tinerii constănțeni au ocazia de a afla informații despre peste 4.500 de programe de licență și masterat din 20 de domenii precum: business, economie, IT și tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicină.


Una dintre îngrijorările românilor care doresc să aleagă un program educațional în altă țară rămâne cea legată de costurile ridicate ale acestor universități. În cadrul RIUF, cei interesați vor putea afla informații despre diverse surse de finanțare pentru studii. Astfel, există un fond de burse de peste 3.500.000 de euro în Marea Britanie și Olanda, programe de burse oferite de DAAD pentru românii care doresc să studieze în Germania (fie că sunt liceeni, studenți, absolvenți sau profesori universitari și cercetători). Coventry University oferă burse special create pentru studenții români, dar sunt disponibile și diverse împrumuturi dedicate celor care vor să plece la studii, inclusiv primul fond de credite educaționale din România.


Sprijin și pentru alegerea facultății și pregătirea aplicării
Pentru cei care cântăresc atât opțiunea de a urma un program de studiu în străinătate, cât și cea de a-și continua studiile în țară, este bine de știut că la RIUF vor putea interacționa și cu cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, Universitatea Națională de Arte din București, The Entrepreneurship Academy (EA).


În plus, în cadrul târgului, tinerii pot lua parte la seminarii și prezentări ale reprezentanților universităților prezente la eveniment, dedicate atât elevilor și profesorilor. Acestea îi pot ajută să descopere ce înseamnă să studiezi IT, business, medicină, arte, televiziune sau management la universități internaționale, îi pot ajuta să își pregătească documentația de care au nevoie pentru a aplica la universitatea dorită, dar pot afla și cele mai noi tendințe educaționale și care sunt cele mai moderne campusuri universitare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4783 secunde