Weekendul deconectării. Spectacole pentru toți pretențioșii pe scenele constănțene

1045

Articole de la același autor

În acest final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" invită publicul meloman la operele „Boema" și „Traviata", două capodopere ale genului liric, aflate în repertoriul multor teatre de operă.



Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19, „Boema” va fi pusă în scenă de soliștii Veronica Răceală, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Marius Eftimie, Mihai Teodoru, Silvia Simionescu, Mircea Găvan, Andrei Băican, Cristian Parmac, Iulian Bratu, acompaniați de orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski".

Opera în patru acte „Boema” este compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după romanul „Scene din viața de boem”, de Henri Murger.

Duminică, 10 martie, de la ora 19, e rândul soliștilor Laura Eftimie, Doru Iftene, Marius Eftimie, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Cristian Caragea, Adrian Pîrlea, Iulian Bratu, Ionela Duma, Ionuț Neagu să aducă melomanilor bucuria reîntâlnirii cu povestea Violetei din opera în trei acte „Traviata”, compusă de Giuseppe Verdi, pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. 
La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, „Dama cu camelii”. Și la acest spectacol soliștii vor fi acompaniați de orchestra, corul și baletul Teatrului „Oleg Danovski".

Biletele pot fi achiziționate de pe www.tnobconstanta.ro/bilete și de la Agenția Teatrului.

„Jocuri în curtea din spate”, la Teatrul de Stat

Teatrul de Stat Constanța a programat, la Sala Studio, duminică, 10 martie, de la ora 19, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu. Distribuția este alcătuită din: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai. Diana Mititelu a primit în 2020 Premiul UNITER pentru Cel mai bun debut la Gala din 2021. Scenografia este semnată de Răzvan Bordoş, lighting design-ul de Cristian Niculescu, iar traducerea piesei, de Ada-Maria Ichim. Spectacolul a fost selectat să participe la numeroase festivaluri în 2021 și 2022 și va avea, în lunile mai și iunie, reprezentații în cadrul festivalurilor de la Arad și de la Baia Mare.

Conform prezentării oferite de Teatrul de Stat, „Jocuri în curtea din spate” vă poate prilejui meditații asupra pericolelor și dilemelor adolescenței, asupra elementelor de educație ce ar putea preveni abuzul sexual, asupra comportamentului tinerelor și tinerilor aflați la o vârstă sensibilă. Este o mică bijuterie teatrală ce provoacă o furtună intensă de sentimente și senzații care durează puțin mai mult de o oră și lasă publicul cu răsuflarea tăiată sau chiar cu lacrimi în ochi.

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma myStage.ro, de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.



Aventurile ”Motanului Încălțat”, în dublă reprezentație la Teatrul ”Căluțul de Mare”


Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța anunță suplimentarea pentru duminică, 10 martie, a spectacolului „Motanul Încălțat”, de la ora 10, cu încă o reprezentație, de la ora 12.

Piesa „Motanul Încălțat” este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate producții destinate copiilor, fiind inspirată din celebra poveste a lui Charles Perrault.

În distribuție: Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Andrei Stroescu.

Casieria este deschisă de luni până joi, în intervalul 09.00- 16.00. Vineri este program de la 09.00 la 14.00. Sâmbătă și duminică, casieria este deschisă în intervalul 09.00 - 12.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4153 secunde