Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans de profesorii și elevii constănțeni

484

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 30 noiembrie, învățământul va intra într-o minivacanță, prilejuită de cele două mari sărbători - Sf. Andrei și Ziua Națională a României, motiv pentru comunitățile unor instituții constănțene de a organiza în avans manifestări dedicate istoricei zile de 1 Decembrie, când ne-am unit în „cuget și simțiri”.

Activitatea „La mulți ani, România!”, care a avut loc marți, 29 noiembrie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța, face parte din proiectul „Cunoscând istoria, ne cinstim eroii” și a fost coordonată de director, prof. Iuliana Linea, și de prof. de istorie Mariana Ștefan, având colaboratori: prof. de limba română Florentina Reșit și prof. de muzică Victoria Avanu.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități sub forma unui spectacol omagial, alcătuit din cântece patriotice, dansuri populare, recitaluri de poezie și scenete istorice scurte (la care și-au dat concursul clasele primare, dar și cele liceale). Elevii claselor a V-a au dansat Hora Unirii, ce a încălzit inimile celor prezenți, reamintind de bucuria generației românilor de la „Nistru pân`la Tisa”. Elevii claselor a VI-a s-au îmbrăcat în albastru, galben și roșu și în ii și au cântat plini de voie bună cântecul „Din toată inima pentru România” al trupei Voltaj. Corul liceului a intonat imnul național, iar elevii claselor a XII-a au format un semicerc și au ținut în mână drapelul României compus din trei benzi de material, albastru, galben și roșu. Expoziția de panouri istorice comemorative și de machete tematice cu harta României Mari a întregit atmosfera plină de patriotism și mândria de a fi român.

Trei zile de manifestări la Liceul „I.C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu

De asemenea, la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” Nicolae Bălcescu, s-a desfășurat o nouă etapă a activității „Ziua Dobrogei / Ziua Națională”, de data aceasta, pentru elevii claselor a V-a, sub coordonarea profesorilor Dragoș Dumitru Dragomir și Ligia Monica Ciurea, cu participarea col. (r.) Remus Macovei și col. (r.) Dan Nicolau, ambii de la asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria", filiala Constanța, primul fiind președintele organizației.

Aceasta este a treia activitate dedicată unor importante evenimente din istoria României. Prima a avut loc pe 14 noiembrie, unde au fost invitați ec. Cezar Pânzaru - președintele Asociației Pro-Basarabia și Bucovina, filiala Constanța, dr. Traian Brătianu - membru Asociația Pro-Basarabia și Bucovina și jurnalist, col. (r.) Dan Nicolau - vicepreședintele Asociației Cultul Eroilor, prof. dr. Marian Zidaru – cadru didactic de istorie, Rodica Paleru – cadru didactic. A doua activitate a avut loc pe 22 noiembrie, unde au fost invitați cercetător ștințific dr. Lavinia Dacia Dumitrașcu - președintele Societății de Științe Istorice din România, filiala Constanța, dr. Sorin Marcel Colesniuc - președintele Asociației SINE QUA NON Constanța, prof. Dragoș Dragomir – cadru didactic de istorie, prof. Constantina Darabant – cadru didactic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde