Ajutor internațional pentru Germania în lupta cu E.coli

423
Ajutor internațional pentru Germania în lupta cu E.coli - ecoli-1307537518.jpg

Comisarul european pentru Sãnãtate, John Dalli, a cerut autoritãþilor germane o cooperare mai strânsã cu experþii strãini pentru identificarea originii infectãrii cu bacteria E.coli, relateazã AFP, citând un interviu publicat ieri în cotidianul german Die Welt.

"Trebuie sã ne bazãm pe expe-rienþa întregii Europe ºi chiar ºi (a experþilor) din afara Europei", a spus Dalli, potrivit unui comunicat publicat de Die Welt înainte de apariþia interviului.

"Subliniez în mod special cât de important este sã cooperãm strâns ºi sã împãrtãºim cunoºtinþele comune, pentru a pune capãt cât mai rapid îmbolnãvirilor cu E.coli enterohemoragicã", a adãugat el.

Conform Die Welt, UE vrea ca la ancheta pentru depistarea originii epidemiei sã participe ºi experþi americani ºi japonezi.

Cotidianul german afirmã cã diplomaþi europeni au criticat ºi chestionarele utilizate de autoritãþile germane, considerate "foarte restrictive", deoarece se concentreazã doar asupra consumului unor anumite tipuri de legume.

O tulpinã rarã ºi foarte virulentã a bacteriei Escherichia coli enterohe-moragice a provocat moartea a 24 de persoane - 23 în Germania ºi una în Suedia -, potrivit ultimului bilanþ, publicat marþi searã. Infectarea poate duce la complicaþii renale grave, care pot provoca decesul bolnavilor.

Miniºtrii regionali ºi federali ai Sãnãtãþii ºi Protecþiei consu-matorilor din Germania urmeazã sã se întâlneascã astãzi, iar la reuniunea de crizã va participa ºi John Dalli, a anunþat ieri un purtãtor de cuvânt al Ministerului Sãnãtãþii de la Berlin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Stire din Sport : Știri de la Mondial
Pagina a fost generata in 0.3822 secunde