Turism și sănătate

Beneficiile tratamentului cu nămol

503
Beneficiile tratamentului cu nămol - sanatoriulbalnearmangalia3013486-1373890076.jpg

Articole de la același autor

De sute de ani, apele minerale și nămolurile au fost considerate remediile împotriva bolilor și a afecțiunilor de orice fel. Nămolul este cunoscut atât ca un bun revitalizant asupra corpului, dar și ca metodă indicată în tratamentul bolilor reumatismale și dermatologice, acesta provenind dintr-un mediu nepoluat și necontaminat. 




Măștile cosmetice cu nămol ajută la curățarea și degresarea pielii, la netezirea ridurilor și la reglarea tonusului mușchilor. Cea mai populară formă de terapie cu nămol este cea prin care corpul, sau doar unele zone afectate de boală, se ung cu "loțiunea" magică, după care se face expunerea la soare până când se usucă. 


De obicei, tratamentul cu nămol nu vindecă bolile, dar poate atenua simptomele unor afecțiuni precum reumatism, spondiloză, artroză, afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afecțiuni neurologice ale nervilor periferici, afecțiuni ginecologice (inflamații în zona genitală), sterilitate cauzată de inflamații cronice, eczeme.


Dincolo de aceste beneficii, se pare că și infertilitatea și-a găsit un leac prin curele de nămol. Tot mai multe femei care au această problemă apelează la tratamentele naturiste de acest gen și se pare că rezultatele sunt încurajatoare. Nu însă orice cauză a infertilității poate fi tratată în acest fel. Tratamentul se adresează infertilității cauzate de diferite inflamații, răceli, anexite. 


Însă medicii dermatologi ne atenționează că tratamentul cu nămol nu este benefic pentru toată lumea. El nu trebuie folosit de către persoanele care suferă de: afecțiuni cardio-vasculare cu resurse funcționale limitate, accidente vasculare recente, arteriopatii grave, ulcere varicoase, tromboflebite, afecțiuni ale aparatului respirator: TBC pulmonar evolutiv, bronhopneumopatii cronice în fază de acutizare, boli ale aparatului digestiv: ulcer gastro-duodenal, hepatite recente, ciroze hepatice, boli ale aparatului renal:


 nefropatii acute sau cronice cu rezerve funcționale limitate, colici renale, litiaze recente, boli ale sistemului nervos: epilepsia, boli dermatologice: escare, plăgi supurate, eczemă în puseu evolutiv, boli endocrine: Boala Adisson, diabet zaharat slab echilibrat medicamentos sau alimentar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Iulie 2013
Stire din Diverse : Sevda a împlinit 20 de ani!
Pagina a fost generata in 0.4163 secunde