Browser-ul Opera a ajuns la versiunea cu numărul 16

99
Browser-ul Opera a ajuns la versiunea cu numărul 16 - stireoperajpeg-1378652562.jpg

Articole recomandate

După anunțul renunțării la propriul motor de afișare Presto, Opera a lansat prima versiune complet refăcută a browser-ului desktop Opera la începutul lunii iulie. Bazat pe motorul WebKit, sau mai bine zis pe versiunea derivată Blink, versiunea cu numărul 15 a fost un browser spartan care a abandonat foarte multe dintre opțiunile tradiționale cu care Opera își obișnuise utilizatorii. Noua versiune cu numărul 16 a fost lansată și, chiar dacă este încă incompletă, este un pas în direcția bună.

Noua versiune a browser-ului Opera este bazată pe codul Chromium 29, aducând toate îmbună-tățirile de performanță și compati-bilitate HTML5 pe care le-am găsit și în cea mai recentă versiune a browser-ului Chrome. Pe lângă facilitățile specifice Opera pe care le-am descoperit în versiunea cu numărul 15, cum ar fi Turbo (numit acum Off-road) sau pagina Discover, producătorul a implementat și facilități de autocompletare a câmpurilor, un surogat anemic pentru defunctul și puternicul Wand.

Din păcate, noua versiune nu aduce nici un sistem real pentru Bookmark, utilizatorul trebuind să se mulțumească cu Stash, iar sincronizarea cu Opera Link nu a fost nici acum implementată. Opera 16 mai aduce suport pentru W3C Geolocation API, integrare cu Jump List din Windows 7 și 8 sau Presentation din OS X și acces la lista parametrilor ascunși de control, accesibili la adresa Opera:flags.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4869 secunde