Câtă sare trebuie îi dai copilului tău

86
Câtă sare trebuie îi dai copilului tău - sarealiment-1403270615.jpg

Articole recomandate

Pentru a avea un control asupra cantității de sare consumate de copil într-o zi, cea mai bună soluție ar fi, potrivit specialiștilor Ghidulparintilor, să gătiți dumneavoastră înșivă, și astfel puteți aprecia mai bine cantitatea de sare din mâncarea servită de copil. Pe de altă parte, copilul trebuie învățat că sarea în exces nu face bine nimănui, nici măcar adulților. De asemenea, cei mici trebuie încurajați să mănânce fructe și legume proaspete, în defavoarea celor din conservă, unde pândește același pericol: sarea în exces.

Evitați alimentele sărate

Sunt suficiente alte alimente, mai puțin bogate în sodiu, care sunt la fel de gustoase. Înlocuiți, de exemplu, sarea cu alte mirodenii, ierburi sau alte produse pentru asezonarea mâncării. În plus, alături de o mâncare mai sănătoasă, veți obține și o varietate de gusturi noi.

Învățați-l pe cel mic să guste alimentele înainte să le sărați. Cine știe, poate că așa îi plac chiar mai mult decât dacă sunt sărate.

Necesarul de sare al copilului

Aportul adecvat de sodiu pe zi de la 1 la 3 ani: 1000 mg de sodiu pe zi. De la 4 la 8 ani: 1200 mg de sodiu pe zi (o linguriță de sare conține în jur de 2300 mg de sodiu).

Alimente bogate în sodiu

Cărnuri afumate, sărate sau conservate (pastramă, baconul, jambonul, cârnații afumați sau alte mezeluri). Peștele afumat, sărat sau în conservă (hering, sardine, ton etc.) Mâncăruri semipreparate, supe, cuburile sau condimentele pudră pentru potențarea gustului. Sucurile de roșii și alte legume. Bulionul, pasta de tomate, maioneza. Alimente marinate sau conserve de murături (măsline, castraveți în oțet, varză acră). Chipsurile, covrigeii sărați, grisinele. Brânzeturile. Bicarbonatul de sodiu, nitratul de sodiu, benzoatul de sodium.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce gustare îi dai copilului
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Cum ajuți copilul aflat la pubertate
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Sfaturi pentru a scăpa de rosul unghiilor
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Pagina a fost generata in 2.1181 secunde