Ce gustare îi dai copilului

152
Ce gustare îi dai copilului - gustare-1403270548.jpg

Articole recomandate

Marea problemă a mamelor o constituie o gustare sănătoasă pentru copilul lor. Medicii au câteva recomandări în acest sens: sandvișul cu brânză, cu șuncă sau cașcaval, eventual cu legume, dacă îi plac copilului. Iată ce sfaturi mai au specialiștii Copilul.ro în privința gustărilor pentru copii:


Trebuie evitate mezelurile, în general, și excluse total cele puternic mirositoare.
Un iaurt de băut este însă foarte hrănitor. Un fruct proaspăt (banană, măr, pară) ar trebui să fie nelipsit din lista gustărilor sănătoase. Dacă se va completa m și cu un desert (de exemplu, câțiva biscuiți sau câteva fursecuri de casă), cu siguranță micuțul își va asigura energia pentru orele petrecute la școală sau la joacă.


Dacă îi place să ronțăie, poate primi fructe uscate (fără adaos de zahăr), miez de nucă sau la câteva alune nesărate. Pentru variație, se poate improviza o pizza dintr-o chiflă unsă cu sos de roș se insiste cu alimente care nu-i plac copilului, pe motiv că sunt hrănitoare. Probabil le va arunca la coșul de gunoi și, în cel mai rău caz, va sta nemâncat.


Când se prgătește gustarea, ar fi bine ca și copilul să se implice. De exemplu, el își poate pregăti gustarea lui, iar părinții, gustarea lor pentru la serviciu. În felul acesta, se va da și un bun exemplu copilului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Cum ajuți copilul aflat la pubertate
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Sfaturi pentru a scăpa de rosul unghiilor
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Pagina a fost generata in 1.4433 secunde