Ce mesaje transmit culorile din desenele copilului

109
Ce mesaje transmit culorile din desenele copilului - mesajeculori-1403270582.jpg

Articole recomandate

Copilașii folosesc, de ce mai multe ori, o gamă restrânsă de nuanțe, chiar dacă au la dispoziție o trusă de tempera sau acuarele, creioane colorate sau cretă multicoloră. De asemenea, fie că sunt realizate pe hârtie, fie că sunt concepute pe o tăbliță, desenele lor seamănă izbitor.

De ce se întâmplă acest lucru? Potrivit Ghidul părinților, principalele culori utilizate de copiii mai mari sunt albastrul, roșul, galbenul și verdele. Până la doi ani însă, cei mici se orientează către culori puternice - albastru, maro, negru - pentru că acestea fac un contrast mare cu foaia albă de hârtie și lasă urmele cele mai pregnante. Pentru a descoperi semnificația utilizării anumitor nuanțe, este bine să aflați interpretările păleței de culori disponibile. Atenție însă! Nu vă orientați descifrarea numai după un singur desen, ci pe un ansamblu de opere, pentru a descoperi culorile utilizate frecvent pe o perioada îndelungată de timp.

Albastrul. Această culoare indică o stare de calm și de seninătate, predispoziția către contemplare. Un copil care o folosește în mod repetat comunică nevoia să de a i se respecta cerințele și nevoile, ritmul său de lucru și de dezvoltare. Este un copil care nu dorește să se simtă presat și preferă să aibă mult timp la dispoziție pentru a face ce și-a propus.

Verdele. Reprezintă punctul de echilibru între culorile reci și cele calde. Această culoare indică tensiunea resimțită la gândul creșterii și dezvoltării personalității, arată o stare de spirit aparte care se întâlnește la trecerea pragului către o nouă etapă. dacă este utilizată intens, relevă un sentiment de nesiguranță.

Galbenul. Vie și veselă, această culoare arată nevoia copilului de a comunica, de a se află în prejama altora. Este culoarea definitorie a copilașilor care au o mare bucurie de a trăi, sunt bucuroși și sociabili. Un pici care folosește cu prioritate galbenul - sau în combinație cu roșul - poate fi un pic superficial, mereu în căutare de jocuri și aventură.

Roșul. Reprezintă dinamismul, energia, vitalitatea. Este o culoare tipică pentru copilașii aflați mereu în mișcare, care iubesc joaca și competiția. Prea mult roșu înseamnă un comportament agresiv și hiperactiv.

Maron. Culoarea pământului, a naturii și a bucuriei de a trăi. Dacă cel mic utilizează adesea această culoare, el va comunica dorința sa puternică de a se simți bine din punct de vedere fizic. Culoarea apare frecvent în desenele copilașilor care suferă de boli grave sau care sunt bolnavi de mult timp.

Negrul. Simbolizează opoziția, revoltă. Este o culoare foarte rar folosită de coplasii sub doi ani. Este un semn al rebeliunii, al dorinței de confruntare. Copilul care manifestă o preferință clară pentru această culoare trece printr-o faza de negare a valorilor celorlalți. Această etapă nu durează niciodată prea mult. Desene multicolore Copilașii care își creează desenele utilizând toate culorile curcubeului sunt în general foarte echilibrați, sociabili și nu au probleme de comunicare cu cei din jur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce gustare îi dai copilului
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Cum ajuți copilul aflat la pubertate
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Sfaturi pentru a scăpa de rosul unghiilor
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Pagina a fost generata in 1.7853 secunde