Ce este interviul colectiv

221
Ce este interviul colectiv - 28novinterviucolectiv-1385650355.jpg

Articole recomandate

Interviul colectiv este, în general, folosit pentru posturile care fac apel la negociere, management sau meserii comerciale, unde calitățile relaționale și dinamismul sunt primordiale. Prin acest tip de întâlnire, cei de la ejobs.ro spun că se dorește evaluarea capacității voastre de a vă integra într-un grup și de a observa rolul pe care-l adoptați într-o anumită situație.

Interviul se desfășoară în două etape

În primul rând, se va cere grupului să ia o decizie sau să judece anumite lucruri. În al doilea rând, trebuie să apărați un punct de vedere personal, o opinie, argumentând și căutând să convingeți interlocutorii. Foarte rar se abordează o problemă tehnică.

Calitățile pe care le așteaptă angajatorul

Ascultare și observare. Este foarte important să știți să ascultați sfaturile. Dacă nu înțelegeți anumite lucruri, este bine să cereți o refor-mulare. Astfel, angajatorul va în-cerca să clarifice explicațiile. Empatie. Atunci când discutați cu ceilalți candidați, manifestați-vă interesul față de punctul lor de vedere. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiți neapărat de acord cu ei, dar este esențial să respectați opinia lor. Dicție. Este indispensabil să vă exprimați corect, să evitați greșelile gramaticale sau să vă repetați. Fiți vigilenți în ceea ce privește limbajul familiar și adoptați o atitudine profe-sională. Relaționare. Angajatorul este atent la interacționarea dintre candidați. De aceea, este bine să vă afirmați și să vă alăturați unui grup. Puteți să văa demonstrați competențele și flexibilitatea prin raportul cu ceilalți concurenți.

Ce trebuie să evitați. Fiți voi înșivă, sobri, direcți și eficace pentru a convinge și nu jucați un rol! Candidatul cel mai vorbăreț nu este neapărat cel care va fi angajat. Pertinența intervențiilor voastre este cea care contează și care vă va departaja de alți candidați. Arătați-vă implicați, stimulați-i pe ceilalți și nu fiți inconstanți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7975 secunde