Ce "flecuștețe" compromit dieta de slăbire

147
Ce

Articole recomandate

Cu toate că sunt recomandate în orice cură de slăbire, gustările, aceste "flecuștețe culinare" pot fi una din cauzele creșterii în greutate dacă nu sunt corect porționate. Într-adevăr, nutriționiștii recomadă trei mese principale și gustări între ele, dar totul nu trebuie să depășească 2.000 de calorii! Majoritatea celor care declanșează război kilogramelor în plus cred că este suficient să reducă, din punct de vedere cantitativ și caloric, mesele principale, ignorând că și "inofensivele" gustări trebuie supuse acelorași reguli. Procedând astfel, la sfârșitul dietei sunt dezamăgiți că eforturile lor au fost zadarnice, ba, mai mult, în loc să slăbească, mai tare s-au îngrășat. În acest context, nutriționistul Lygia Alexandrescu atrage atenția că banalele gustări sunt, într-adevăr, una din cauzele creșterii în greutate, dacă sunt consumate în cantități mari. Cât privește mesele principale, într-adevăr, acestea trebuie reduse cantitativ, exact pentru a compensa caloriile aduse de gustări.

Mituri despre diete

În jurul dietelor de slăbire se vehiculează tot felul de mituri alimentare. Iată câteva dintre acestea și realitatea din spatele lor, citate de Doctorulzilei.ro:

Lactatele și silueta. Vă ajută

sau nu lactatele naturale să slăbiți?

Relativ! Laptele și brânzeturile integrale sunt bogate în calorii și consumate în exces, pot îngroșa arterele și favoriza îngrășarea. Nu același lucru se poate spune despre cele degresate sau cu un conținut mic de grăsime (1,8%). Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au descoperit că laptele slab chiar favorizează eliminarea grăsimii abdominale. "Brânzeturile sunt alimente cu proteine de calitate superioară, calciu și vitamine. Dacă vrem să slăbim, e bine să ne orientăm spre cele degresate, care au și multe proteine și ajută și la slăbit", este de părere nutriționistul Corina Zugravu. Excepție fac copiii, care trebuie să consume lactate integrale, pentru un aport corect de calciu.

Batoanele proteice pot înlocui o masă?

Fals! Batoanele proteice conțin mai mult zahăr decât o prăjitură. Din acest motiv, nu sunt recomandate diabeticilor sau obezilor. "Trebuie ținut cont că aceste produse sunt destinate strict sportivilor sau celor care se antrenează foarte intens și nu au timp să ia o masă adecvată. Pentru ceilalți reprezintă un aport inutil și dezechilibrat de nutrienți", adaugă nutriționistul.

Carbohidrații compromit dieta?

Fals! Consumate în cantități moderate, pro-dusele care au la bază carbohidrați chiar ajută la slăbit. Ideal ar fi să le consumați înainte de exercițiile fizice, pentru a crește rezistența la efort și pentru a furniza energie. "Organismul nu poate supra-viețui fără carbohidrați. Însăși metabolizarea grăsimilor și a proteinelor nu se face normal fără glucide, care e bine să provină din alimente cu indice glicemic mic (pâine și paste integrale). E bine să evităm zahărul și dulciurile rafinate!", este recomandarea specialistului în nutriție.

Pastilele de slăbit grăbesc slăbirea?

Fals! Pe lângă faptul că pastilele nu reduc semnificativ kilogramele în plus, în unele cazuri pot chiar determina o creștere în greutate. Din cauza efectelor adverse (dereglări ale metabolismului, tulburări de ritm cardiac, nervozitate, depresie), trebuie să fie administrate numai și numai la recomandarea unui specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Diverse : Roșiile false din piețe
Vineri, 26 Iulie 2013
Stire din Diverse : Beneficiile ananasului
Marţi, 23 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Dieta anti-celulită
Marţi, 23 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Trei alimente care  ne binedispun
Pagina a fost generata in 1.5531 secunde