Cele mai extravagante mâncăruri din lume
Rețetele culinare ale lumii sunt foarte diverse. Potrivit Culinar.ro, par a fi cele mai ciudate următoarele:
l Plăcintă umplută cu bere. Danezii mănâncă bere pe pâine. Mai exact, jeleu de bere, cu care se unge felia de pâine. Acest fel de mâncare se asortează cu fructe. Românii fac vin din orice fruct, din surcele, din pufoaică. Dar chinezii îl fac din șoareci și îl consumă pe post de tonic.
l Pești putreziți, delicatese scandinave. Fugu este un preparat tradițional la mare căutare în Japonia. Cei ce comandă la restaurant așa ceva trebuie să semneze un contract prin care își asumă răspunderea dacă pățesc ceva, din cauză că se prepară din carnea unui pește ale cărui organe conțin o doză de toxine letale pentru om, otrava fiind de 1.200 de ori mai puternică decât cianura, consumatorul murind lent și sufocat. Dar dacă peștele e preparat de un maestru bucătar autorizat, veți rămâne în viață. Circa 300 de japonezi mor din cauza preparării inadecvate a peștelui mortal
l Creveți beți și meduze. Animalele se fierb în apă cu sare pentru a reduce efectul toxinelor.
l Hrana care mișcă. Mâncarea vie este considerată tabu pentru multe culturi, creierul viu de maimuță fiind unul din ele. Creierul de porc nu e o ciudățenie pentru români, dar americanii nu concep să mănânce așa ceva. În restaurantele cu specific cambodgian este servit crud, cu frunze proaspete de salată, piper și zeamă de lămâie. În sudul SUA, găsim creier de veveriță și, uneori, veveriță întreagă la rotisor.
l Plăcintă umplută cu bere. Danezii mănâncă bere pe pâine. Mai exact, jeleu de bere, cu care se unge felia de pâine. Acest fel de mâncare se asortează cu fructe. Românii fac vin din orice fruct, din surcele, din pufoaică. Dar chinezii îl fac din șoareci și îl consumă pe post de tonic.
l Pești putreziți, delicatese scandinave. Fugu este un preparat tradițional la mare căutare în Japonia. Cei ce comandă la restaurant așa ceva trebuie să semneze un contract prin care își asumă răspunderea dacă pățesc ceva, din cauză că se prepară din carnea unui pește ale cărui organe conțin o doză de toxine letale pentru om, otrava fiind de 1.200 de ori mai puternică decât cianura, consumatorul murind lent și sufocat. Dar dacă peștele e preparat de un maestru bucătar autorizat, veți rămâne în viață. Circa 300 de japonezi mor din cauza preparării inadecvate a peștelui mortal
l Creveți beți și meduze. Animalele se fierb în apă cu sare pentru a reduce efectul toxinelor.
l Hrana care mișcă. Mâncarea vie este considerată tabu pentru multe culturi, creierul viu de maimuță fiind unul din ele. Creierul de porc nu e o ciudățenie pentru români, dar americanii nu concep să mănânce așa ceva. În restaurantele cu specific cambodgian este servit crud, cu frunze proaspete de salată, piper și zeamă de lămâie. În sudul SUA, găsim creier de veveriță și, uneori, veveriță întreagă la rotisor.
Comentează știrea
Articole pe aceeași temă
Marţi, 14 Mai 2013
Marţi, 14 Mai 2013
Marţi, 14 Mai 2013
Marţi, 14 Mai 2013
Joi, 09 Mai 2013
Joi, 09 Mai 2013
Joi, 09 Mai 2013