Centrul pentru Jurnalism Independent dă startul programului"Presa și discriminarea"

2235
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) demarează programul "Presa și discriminarea", inițiativă al cărei public-țintă este format din 20 de liceeni din Deva și localitățile limitrofe, tineri curioși să afle care este legătura dintre presă și discriminare, dintre presă și interesul public, dar și să discute despre modul în care discursul instigator din mass-media poate afecta minoritățile și, de asemenea, despre cum pot fi folosite noile tehnologii în mod responsabil și eficient. Dintre cei 20 de tineri, zece vor fi de etnie romă, iar în funcție de rezultatele obținute (activitatea la cursuri, calitatea temelor realizate), șapte dintre elevi vor fi selectați pentru a participa la o școală de vară de o săptămână, eveniment care se va derula la București, în luna august, cu finanțare din partea Fundației Dinu Patriciu.
Pentru a se înscrie în concurs, liceenii trebuie să descrie, așa cum este menționat pe site-ul CJI, în maximum 500 de cu-vinte, o persoană care reprezintă propriul model în viață, indicând cel puțin trei dintre motivele pentru care și l-au ales. Alături de acest text, dosarul de înscriere trebuie să cuprindă și un curriculum vitae. Documentele, editate în Word sau o altă aplicație compatibilă, trebuie trimise pe e-mail ([email protected]) sau pe numărul de fax 021/311.1378 până pe 21 mai.
Acest prim concurs, a cărui temă este "Jurnalismul și interesul public", va avea loc la Deva, în intervalul 29-30 mai și va fi susținut de Ioana Avădani, de la CJI, și Constantin Trofin, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Lui îi vor urma concursurile "Rasismul în presă" și "Noile tehnologii de media".
Potrivit datelor publicate pe site-ul CJI, această inițiativă este parte a programului "Colourful but colourblind" ("plin de culoare, dar fără a face deosebire între culori"), finanțat de Uniunea Europeană, prin programul "Fundamental Rights and Citizenship".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4206 secunde