Costinești rămâne Stațiunea Tineretului

415
Costinești rămâne Stațiunea Tineretului - costinesti-1376917433.jpg

Articole recomandate

Stațiunea Costinești este amenajată în prelungirea satului cu același nume, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Constanta, între localitatea Tuzla (nord) și 23 August (sud). Costinești și-a dezvoltat considerabil capacitatea de cazare în ultimii ani, iar vara populația sa se înzecește datorită numărului mare de turiști, îndeosebi tineri. Datorită atmosferei vesele și petrecerilor ce țin până în zori, a fost denumită "stațiunea tineretului". Două simboluri ce atrag turiștii sunt Obeliscul și epava navei Evanghelia. 




Epava navei a eșuat în anul 1960 și se află în partea de nord a plajei. Vizitele la vasul Evanghelia se pot face cu vaporașul ce pleacă de pe plajă și se apropie de aceasta. Un alt simbol al localității este Mânăstirea Sf. Elena de la mare. Mânăstirea a fost ridicată în anul 1921 pe un teren donat de Elena, mama regelui Mihai. Lăcașul a fost închis în 1959 și reînființat în 1990. Mânăstirea poartă hramul Sf. Împărați Constantin și Elena. 
În stațiunea Costinești se găsește cazare la tot pasul. Încă de la intrarea în localitate, unde oamenii stau și îți întind practic cheile de la camere, până la hoteluri luxoase unde îți poți face rezervare înainte de a pleca de acasă. În ultimii ani, numeroase vile și pensiuni turistice au fost ridicate și oferă soluții de cazare ieftine. Pe lângă restaurantele hotelurilor sau mâncarea oferită de gazdă, turiștii pot opta pentru pizzerii, terase, fast-food-uri, patiserii, restaurante sau autoserviri ce le pun la dispoziție meniuri cu specific pescăresc sau mâncăruri tradiționale. 


Fie că este zi sau noapte, turiștii ajunși în Costinești au parte de distracție non-stop. Ziua plaja este plină de oamenii ce profită de soarele arzător și își uniformizează bronzul. Odată cu lăsarea serii mesele teraselor se ocupă încet, iar de la orele 23 toată lumea se îndreaptă spre cluburi. Cele mai cunoscute cluburi în aer liber din stațiune sunt: Discoteca Ring și Megadiscoteca Tineretului. Managerii nu țin cont de faptul că este week-end sau nu și pregătesc surprize, concerte și oferte. 


Muzica diferă de la terasă la terasă și este pe placul tuturor. O plimbare pe faleză îți oferă oportunitatea de a cumpăra diverse suveniruri: articole de îmbrăcăminte, magneți de frigider, icoane, accesorii. Tot pe străzile stațiunii puteți gusta kurtos kolacs, vată de zahăr, porumb copt sau fiert. Ca și amintire de la mare puteți alege un desen pe propria piele. Tatuajele temporare sunt la mare căutare în fiecare an. Pasionații de adrenalină pot alege: bungy trambouline, tiroliana, karting. Amatorii de scufundări pot explora lumea subacvatică în zona Epavei, închiriind echipamente speciale din centrele specializate. Plimbările pe mare se pot face în grup cu un vaporaș cu echipaj sau individual cu hidrobiciclete,bărci sau caiace închiriate. 


Ruxandra MIHĂILĂ






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 August 2013
Stire din Diverse : Aqua-park la Năvodari
Pagina a fost generata in 3.0503 secunde