Dacă ești pe litoral trebuie să faci o excursie în Delta Dunării

188
Dacă ești pe litoral trebuie să faci o excursie în Delta Dunării - deltadunarii-1376916121.jpg

Articole recomandate

Dacă ești pe litoral și vrei să evadezi câteva zile departe de plajă și stațiuni aglomerate, atunci ar fi cazul să pleci într-o excursie în Delta Dunării. Trebuie însă precizat că activitatea turistică din Delta Dunării se desfășoară în conformitate cu reglementările legale în vigoare. 




Odată cu declararea rezervației biosferei, Administrația Rezervației a stabilit propriile reguli de practicare a turismului, în vederea protejării patrimoniului natural. În acest scop, au fost stabilite 24 trasee turistice în rezervație, din care 15 trasee se pot efectua numai cu mijloace de transport naval (navale) și 9 trasee se pot efectua prin drumeții sau cu mijloace de transport rutier (terestre). Pădurea Letea și Pădurea Caraorman sunt zone de protecție integrală, care pot fi vizitate numai în scopuri științifice, accesul fiind permis doar cercetătorilor și grupurilor specializate, însoțite de reprezentanți ai Administrației Rezervației. Pot fi vizitate de turiști numai zonele aflate în afara zonei de protecție integrală. 


De asemenea, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale se face numai în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv emis de către ARBDD, însoțit de permisul de acces pe teritoriul RBDD.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 August 2013
Stire din Diverse : Aqua-park la Năvodari
Pagina a fost generata in 1.8699 secunde