Crinii de grădină, cele mai parfumate flori de vară

418
Crinii de grădină, cele mai parfumate flori de vară - criniidegradina-1497958431.jpg

Articole recomandate

Crinii de grădină sunt printre cele mai iubite flori de vară. Există peste 100 de specii de crini în lumea întreagă, într-o varietate de forme și culori și toți intră în categoria: flori de vară. Ceea ce au însă comun este eleganța și parfumul îmbătător, care au făcut din crin o floarea regală. Merg foarte bine plantați direct în sol, dar pot sta și în ghivece. Crinii de grădină sunt una din cele cinci plante care înfloresc în luna iunie. Fiecare grădină poate beneficia de frumusețea crinilor, începând cu terasele mici, până la grădinile mari, unde crinii pot crește în voie.

Crinul preferă solurile bine afânate și fetilizate, aflate în locuri însorite, însă nu în bătaia directă a soarelui. Că să te bucuri de aceste flori de vară, bulbii de crin trebuie plantați toamna, la distanță unul de altul. Bulbii de crin trebuie udați foarte bine. Este indicat să îi uzi profund o dată pe săptămâna, iar umezeala să pătrundă la cel puțin 20-30 de centimetri în sol. Dacă plantezi bulbii de crin toamna, pe perioada iernii trebuie să îi acoperi un stat consistent de pământ și frunze.

Crinii de grădină au nevoie de fertilizări frecvente, în special în perioadă de creștere. De asemenea, trebuie scăpați de buruieni de îndată ce acestea apar, dar după ce au înflorit, crinii nu mai au nevoie de îngrijire specială. Trebuie doar udați și fertilizați. În plus este necesar ca florile ofilite ale crinilor să fie îndepărtate pentru a stimula producția de flori, scrie casa-gradina.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Iunie 2017
Stire din Diverse : Trucuri decorative mereu actuale
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ce spune casa ta despre tine?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Tu cureți baia corect?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ixora. Eleganță  cu parfum
Pagina a fost generata in 1.694 secunde