Cum acoperi lipsa de experiență profesională

75

Articole recomandate

În primul rând, interacționează cu profesioniști! Specialiștii cariere.ro spun că majoritatea angajatorilor nu recrutează tineri la târgurile de carieră sau pe site-urile de profil. Aceștia preferă să cunoască direct tineri talentați, să discute cu ei și să vadă dacă se potrivesc sau nu profilului căutat. Dacă vei cunoaște personal angajatorul, vei reuși să îi demonstrezi că ești candidatul potrivit discutând față în față. Așadar, caută angajatorii preferați de tine la evenimentele care îți permit să interacționezi în mod direct cu ei și remarcă-te! 

Continuă să te pregătești participând la sesiuni de training în cadrul cărora dezvolți competențe și abilități prin metode de educație non-formală. Urmărește ca par-ticiparea la astfel de training-uri să te ajute să dezvolți aptitudini relevante pentru domeniul de interes pentru tine și pune în valoare noile cunoștințe într-un CV pro-fesionist. În acest fel vei reuși să îi de-monstrezi angajatorului că ești pasionat și că ai cunoștințe în domeniu chiar dacă nu ai profesat până acum.

Lucrează alături de profesioniști și tineri talentați! Participă la workshop-uri și studii de caz, pentru că te vor ajuta să înțelegi ce presupune activitatea într-un anumit domeniu. Plus că te învață să lucrezi în echipă și îți dau ocazia să colaborezi cu profesioniști și specialiști. De cele mai multe ori, pentru angajatori, astfel de evenimente servesc drept interviuri de grup, așa că fă tot posibilul să ieși în evidență și să îți demonstrezi potențialul.

Deși pare o piedică majoră în calea dezvoltării tale profesionale, problema lipsei de experiență își găsește o rezolvare foarte ușor. Interacționând cu profesioniști la evenimente de profil, participând la sesiuni de training, workshop-uri și studii de caz, vei compensa lipsa de experiență și vei demonstra că ești candidatul potrivit pentru jobul respectiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.73 secunde