Cum să te comporți la un interviu online

103
Cum să te comporți  la un interviu online - 9iuliefond3interviuonline-1373369967.jpg

Articole recomandate

Interviul online oferă posibilitatea de a purta o discuție liberă, fără să te treacă toate transpirațiile, direct cu angajatorul, chiar din fața calculatorului sau a laptopului de acasă.

Interviul online a devenit o oportunitate nu doar pentru cei care caută de lucru în străinătate. Potrivit www.JobsAlert.ro, dacă vă doriți mult un job, angajarea devine posibilă și în absența unui interviu față în față. Așadar, mai ales dacă sunteți o persoană emotivă, interviul online vă oferă șansa de a purta o discuție relaxată cu angajatorul chiar din fața propriului computer de acasă ori, de ce nu, stând confortabil într-un fotoliu cu un laptop în față.

Metodă de departajare

Majoritatea angajatorilor care apelează la un interviu online oferă locuri de muncă pentru posturile de operator call-center, operator help-desk sau telemarketing. Sunt însă și situații când acest tip de interviu este utilizat și ca metodă de departajare a aplicanților.

Tehnica necesară

Tot ce ai nevoie pentru o discuție online cu viitorul angajator este un calculator, cameră web, microfon și căști, iar interviul se va desfășura în timp real. În acest mod, anga-jatorul și candidatul se pot nu doar auzi, ci și vedea.

Reguli similare

Ca și în cazul interviului față în față, și în cazul celui online, o dovadă de seriozitate este punctualitatea. De asemenea, chiar dacă nu sunt față în față, pentru anga-jator contează și ținuta candidatului, și limbajul corpului.

Practic, în principiu, se aplică aceleași reguli care se regăsesc în interviul clasic. De aceea, nu uitați că eticheta contează și trebuie să fiți atent la felul cum răspundeți. Unii angajatori solicită pe parcursul interviului online să trimiteți unele documente atașate. Mare grijă să nu trimiteți, din greșeală vreun virus împreună cu acele documente.

De cele mai multe ori nu reușim să ne scoatem în evidență calitățile prin CV sau scrisoarea de intenție. În felul acesta, angajatorul are șansa de a primi unele răspunsuri legate de calitățile noastre, atuuri oportune locului de muncă ofertat. De asemenea, candidatul elimină emoțiile mai ușor, poate afla detaliile necesare fără dificultate, astfel încât să-și analizeze corect motivația.

Cheltuieli mai mici

Un alt avantaj al interviului online este că acesta permite scăderea unor cheltuieli, fiind un real avantaj mai ales pentru candidatul care se află la o distanță considerabilă de locația de muncă oferită. În acest fel, sunt eliminate costurile de deplasare pentru un interviu clasic ori pentru depunerea prealabilă a unor documente. Însă, după stabilitatea condițiilor contractuale, angajatul poate stabili detaliile de relocare. Așadar, iată o oportunitate de a scăpa de marile emoții ale unui interviu față în față cu angajatorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Diverse : Avantajele unui job de coșmar
Pagina a fost generata in 1.7323 secunde