Cum se recunosc alergiile alimentare la copii

103
Cum se recunosc  alergiile alimentare la copii - cumserecunoscalergii14fb-1392390853.jpg

Articole recomandate

Alergia alimentară este o reacție a sistemului imunitar al organismului la un anumit aliment pe care-l "consideră" toxic. Potrivit despre.copii.ro, alergiile alimentare pot apărea imediat (debut imediat) sau după ce a trecut ceva timp (debut întârziat). 
Alergiile cu debut imediat. Apar de la câteva minute, până la trei ore de la absorbția alimentelor în organism și au următoarele simptome: Reacții cutanate (cum ar fi roșeață, urticarie sau dermatită); senzație de mâncărime la nivelul ochilor și a gurii; vărsături, dureri de stomac, diaree; congestie nazală; umflarea feței (edem angioneurotic), inclusiv umflarea pleoapelor, buzelor, limbii. Această reacție poate contracta căile respiratorii și are ca urmare respirația greoaie; anafilaxie sau șoc anafilactic – este vorba despre o reacție severă, care poate pune viața în pericol. Se caracterizează prin tuse persistentă, respirație șuierătoare, voce răgușită, dificultăți de respirație și dificultăți la înghițire. Se poate ajunge la deces, ca urmare a scăderii tensiunii arteriale. 
Alergiile alimentare cu debut întârziat. Apar la două zile de la ingerarea alimentelor, cu următoarele simptome: Probleme gastro-intestinale, cum ar fi vărsături, diaree sau crampe stomacale, înroșirea pielii sau dermatită. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Diverse : Teama, un motiv de furie la copii?
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Răspunsul părinților la criza de isterie
Pagina a fost generata in 1.4891 secunde