De ce este interzis fumatul și în absența copilului

108
De ce este interzis fumatul  și în absența copilului - deceeinterzisfumat14fb-1392390740.jpg
Medicii atrag atenția că nu este indicat să fumezi în casă nici măcar atunci când copilul nu este prezent. Specialiștii copilul.ro atrag atenția că particulele toxice din fumul de țigară se așază pe suprafețele din casă și vor rămâne acolo mult timp după ce mirosul de fum nu se mai simte. 
Contaminare de mâna a treia. Specialiștii în domeniul pediatriei spun că este vorba despre o "contaminare la a treia mână", copiii fiind  cei mai afectați de acest lucru pentru că ei, mai ales la vârstele mici, sunt într-o continuă mișcare, iau tot felul de obiecte în mână, le ating, le bagă în gură, se joacă cu ele prin casă. 
Reguli clare antifumat. Dacă în familie sau printre prietenii care vă vizitează sunt fumători, trebuie să stabiliți în mod clar câteva reguli antifumat, care trebuie să fie respectate de toată lumea și de fiecare dată. De exemplu, dacă o persoană care fumează urmează să  vă viziteze și să intre în contact cu bebelușul dumneavoastră, în loc să fumeze pe balcon sau în curte, mai bine să nu mai fumeze deloc atâta timp cât este în vizită. Sunt reguli simple și aparent fără mare însem-nătate, dar care, dacă sunt res-pectate, pot face diferența între un bebeluș sănătos și plin de viață și unul bolnăvicios și lipsit de vitalitate. În astfel de situații, când în joc este sănătatea - și nu doar cea prezentă, ci și pe termen lung - unui copil, trebuie spus lucrurilor pe nume, chiar și cu riscul de a deranja pe cineva. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Diverse : Teama, un motiv de furie la copii?
Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum se recunosc  alergiile alimentare la copii
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Răspunsul părinților la criza de isterie
Pagina a fost generata in 2.8788 secunde