Teama, un motiv de furie la copii?

128
Teama, un motiv de furie la copii? - agresivitatealacopii1348860679-1392409932.jpg

Articole recomandate

Înainte de a putea calma un copil foarte agitat, trebuie să înțelegi ce declanșează furia unui copil. Specialiștii copilul.ro sunt de părere că prima cauză a furiei unui copil este teama. Ca, de exemplu, teama că nu va obține jucăria pe care o dorește din magazin. Deși poate părea greu de înțeles, copilul este copleșit de această teamă. În astfel de momente, va apărea și senzația de foame, oboseală, căldură sau frig. Or, toate acestea cumulate îi creează o stare de disconfort și tot ce știe în acele momente este neliniștea, care apoi se trasformă în durere. Pentru că, până la urmă, durerea îi provoacă teamă. 


Frica și de reacția apropiaților
Interesant este că micuțul se va teme și de furia părinților. Știe deja că, de regulă, tendința lor este să-i ia lucrurile la care ține cel mai mult, mai știe că vor țipa la el peste măsură, or, toate astea, nu fac decât să-l înfurie și mai tare. Părinții ar trebui să știe că un copil, oricât ar fi de mic, recunoaște diferențele subtile în comportamentul lor. Cu toate acestea, el va fi incapabil să articuleze în cuvinte frica lui. 


Râsul, dușmanul fricii
Psihologii susțin că râsul este cel mai bun medicament împotriva stresului. De aceea, când copilul este furios, trebuie să-i fie distrasă atenția, căutând ceva amuzant, despre care apropiații știu că-I bucură.  
Important! Sub nicio formă, nu tolerați comportamentul agresiv al copilului. Singurul mod de a opri copilul să fie agresiv este de a stabili clar, ca o regulă:  "Agresiunea nu este acceptată în această casă!".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum se recunosc  alergiile alimentare la copii
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Răspunsul părinților la criza de isterie
Pagina a fost generata in 1.7291 secunde