Cum te ajută optimismul să treci peste greutăți

557
Cum te ajută optimismul să treci peste greutăți - optimism-1376938436.jpg

Articole recomandate

Cu toții avem momente mai bune sau mai rele, stări de fericire sau de tristețe. Este firesc să experimentezi aceste trăiri. Cu toate acestea trebuie să știi că optimismul te ajută să treci mai ușor peste problemele vieții și te face să te detașezi de factorii care îți perturbă buna dispoziție. Iată cum:

Te ajută să-ți gestionezi mai bine stresul. Stresul este omniprezent în viața ta și știi deja cât de mult rău îți poate face. Ești agitată, nervoasă, nu reușești să te odihnești și ai o stare permanentă de irascibilitate. Toate acestea se întâmplă atunci când ai o gândire negativă. Dacă, în schimb, ai avea o gândire pozitivă, stresul nu ți-ar mai da bătăi de cap. De ce? Deoarece ai putea găsi soluții eficiente la problemele care apar, ți-ai gestiona mai bine timpul la serviciu, ai reuși să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor de zi cu zi și ai vedea viitorul cu mai mult optimism.

Te ajută să alungi depresia. Gândirea pozitivă și încurajatoare, de tipul: hai că se poate, găsesc eu o soluție - alungă depresia și anxietatea, conform specialiștilor de la Mayo Clinic. Ei susțin că gândirea pozitivă mai are câteva beneficii uimitoare pentru sănătatea ta. Mai exact, optimismul reduce riscul de boli cardiovasculare, însă pentru a putea determina legătura dintre cele două aspecte este nevoie de o cercetare mai amănunțită.

Ai un stil de viață mai sănătos. Cei mai mulți psihologi sunt de părere că persoanele care au o gândire pozitivă au și un stil de viață mai sănătos. Gândirea pozitivă este prima piesă a unui joc de domino. Dacă ești optimistă, nu mai ești atât de stresată, ceea ce înseamnă că nu mai mănânci pe fond nervos, ba chiar ești tentată să optezi pentru o alimentație echilibrată și bogată în substanțe nutritive.

Când mănânci sănătos, ai mai multă energie și ești mai activă. Astfel, faci mai multă mișcare și ai mai multă grijă de silueta ta. Dar influența gândirii pozitive asupra stilului de viață nu se oprește aici. Când gândești pozitiv, ești mai creativă și găsești mai repede rezolvare pentru problemele tale. Iar dacă soluțiile nu apar, nu te stresezi, ci aștepți să se ivească o nouă oportunitate. Astfel, nu ești tentată să cazi în plasa viciilor sau a obiceiurilor nesănătosse, cum ar fi fumatul pe fond nervos, consumul băuturilor alcoolice sau chiar utilizarea drogurilor. Ești mai apreciată de oamenii cu care colaborezi. Felul în care te percep cei din jur, în special grupurile de oameni cu care socializezi frecvent (prieteni, colegi de serviciu, șefi), poate fi rezultatul gândirii tale pozitive sau negative.

(Sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 August 2013
Stire din Diverse : Cum prelungești iubirea de-o vară
Miercuri, 14 August 2013
Stire din Diverse : Ce urăsc femeile în timpul sexului
Pagina a fost generata in 1.9324 secunde