De ce se stinge focul iubirii?

246
De ce se stinge  focul iubirii? - decesestinge-1498998166.jpg

Articole recomandate

Iubirea durează trei ani. Sau patru? Sau doar unul? Câțiva experți au realizat lista celor mai comune obiceiuri care pot duce la distrugerea unei relații:


Aștepți prea mult de la partenerul tău. Nu e nimic în neregulă cu setarea unor așteptări cu privire la partenerul de cuplu. Dar ar trebui să te pregătești pentru eșec în cazul în care consideri că acesta este responsabil pentru sentimentul tău de împlinire, este de părere Kristin Davin, un psiholog din New York City. 


"Văd foarte mulți oameni care sunt dependenți emoțional de partenerul lor. Atribuindu-i acestuia responsabilitatea sprijinului emoțional îi creezi o mare povară. S-ar putea să ți se pară extrem de dificil să faci asta încă de la început, dar numai așa poți evita o relație de co-dependență", a explicat Davin.


Sunteți gelos unul pe succesul celuilalt. Persoana pe care o alegi să-ți fie alături în viață îți este partener, nu rival. Dacă sunteți scos din sărite atunci când aceasta primește o mărire de salariu, nu este un semn bun pentru viitorul relației, a declarat Laurel Steinberg, terapeut si profesor de psihologie la Universitatea Columbia. 


"A fi capabil să sărbătorești cu adevărat succesul partenerului este extrem de important într-o relație sănătoasă, chiar dacă propriul succes pălește în comparație cu al acestuia. A avea un partener gelos pe realizările tale este dureros, respingător și epuizant", a completat specialistul.


Secretele. Dacă doriți ca relația să aibă stabilitate, construirea încrederii reciproce este esențială. Atunci când unul dintre parteneri ascunde anumite lucruri, nu contează cât de mici, creează suspiciuni, este de părere Danielle Adinolfi, un terapeut din Philadelphia. 


"A vă spune unul altuia lucruri greu de dezvăluit este o modalitate de a deveni vulnerabil, iar acest lucru vă apropie", este de părere Adinolfi.


Vezi doar defectele partenerului. Dacă ți se pare că defectele partenerului sunt greu de suportat acum, închipuie-ți că peste ani se vor intensifica. În loc să devii iritat de obiceiurile lui proaste, încercă să îți concentrezi atenția pe ce îți place la el, a declarat Christine Wilke, terapeut de cuplu din Easton, Pennsylvania. Repetă-i partenerului ce îți place la el și apreciază-i calitățile. Astfel, gândurile tale negative vor începe să crească și să se transforme într-un nor mare, negru, până când asta va fi tot ce vei putea să vezi, este de părere Wilke, scrie one.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6549 secunde