Extaz și savoare la concursul de barmani de miercuri seara din stațiunea Mamaia

1654
Extaz și savoare la concursul de barmani de miercuri seara din stațiunea Mamaia - 319fd8c45a08ab006ad64523becfa651.jpg
18 barmani, dintre care 2 din Constanța, au găsit formule savuroase de cocktailuri și au făcut jonglerii cu sticle de băutură și shakere, la prima etapă a concursului Bar Master Competition, desfășurată miercuri seara, la terasa Cafe Del Mar din Stațiunea Mamaia.

Bogdan Costiniu a desfăcut cel mai repede cinci sticle de bere, fiind și câștigătorul primei probe, de Speed Opening. Recordul serii a fost de 2,16 secunde, cel național fiind realizat tot de Bogdan: 1,96 secunde. Succesul barmanului a constat în tehnica de poziționare a sticlelor de bere, câte două, în așa fel încât să le apuce cu mâna și cu cealaltă să le desfacă mai repede. "N-a fost foarte greu. Tehnica este destul de simplă și este inventată de mine", a mărturisit, după concurs, câștigătorul probei de Speed Opening.
La prima probă au participat și doi barmani din Constanța - George Petcu, care a realizat un timp de 4,63 secunde și Cătălin Fuioru, care a desfăcut 5 sticle de bere în 3,4 secunde.

"Cuba Libre" și "MB Daiquiri", băuturile preparate de barmani
La a doua probă, Working & Exhibision Flair, barmanii au avut de pregătit două băuturi în cinci minute. Spectacolul realizat de cei mai buni barmani din țară a fost de pomină și, cu o galerie puternică în spate, participanții s-au jucat cu paharele, cu shakerele, cu sticlele de băutură, cu gheața și cu publicul.
"Cuba Libre" și "MB Daiquiri" au fost cele două băuturi pe care le-au preparat barmanii, pe muzica aleasă de ei.
Emoțiile cele mai mari le-a avut Marius Miliță, care a avut de convins juriul că merită să obțină cele mai multe puncte fără muzică și în beznă, întrucât au căzut rețelele de tensiune electrică. Marius a scuturat sticlele, le-a învârtit, le-a agitat, a spart și un pahar, dar cioburile i-au adus noroc și multe aplauze.
Timpul a fost o nimica toată pentru Roby, care a comunicat cu publicul, a făcut mișcări lascive, a dansat în timpul probei, a stropit, a savurat, a aplaudat, s-a jucat cu sticlele, cu juriul și cu publicul.
Turnările pe după mână, sticle printre picioare, duble cu sticlele cu diferite părți ale corpului, unduirile de șolduri în timpul execuțiilor au fost ingredientele unui spectacol pe cinste.

Valentin Luca, senzația serii
Băieții au făcut un super show, câștigătorul serii fiind Valentin Luca din Brașov. În 2008, tânărul a fost declarat cel mai bun barman al anului. Vali a cântărit atent fiecare ingredient, a pus pe masă două pahare și a început să se dezlănțuie. După ce a învârtit în aer sticla, a turnat băutura pe după umăr în shaker, a stors puțin lime, a agitat bine, iar rezultatul a fost un cocktail roșiatic savuros.
Colegii de podium ai lui Vali din Brașov au fost Răzvan Dinu și Ionuț Ivanov. Cel care și-a adjudecat locul I la prima etapă a Bar Master Competition a primit 250 de euro.
Juriul format din Marius Gogoașă, Costin Bucur și Costin Gogoașă a punctat tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezența scenică și impresia generală. "Prin astfel de concursuri, încercăm să-i descoperim pe cei mai buni barmani din țară. Ceea ce ei au realizat în această seară a fost o simulare a situațiilor din bar", ne-a spus Marius Gogoașă.
Următoarele etape ale Bar Master Competition vor avea loc la București, Cluj, Iași. Barmanul anului 2009 va fi anunțat în ianuarie anul viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Iulie 2009
Stire din Diverse : ATB vine la Mamaia
Miercuri, 01 Iulie 2009
Stire din Diverse : Segway, noua fitză din Mamaia
Pagina a fost generata in 0.4236 secunde