Fața, harta sănătății tale

116
Fața, harta sănătății tale - faraharta-1373369271.jpg

Articole recomandate

De la nuanța tenului și forma feței, până la petele din ochi și aspectul buzelor, chipul este o "hartă" pe care se înscriu limpede efectele modului de viață al fiecăruia.

Privind fața unui om, un medic bun poate obține, dintr-o singură aruncătură de ochi, o bogăție de informații - indicii asupra stării de sănătate a pacientului său. Dar și pentru fiecare dintre noi, propria față poate spune multe, ne poate ajuta să înțelegem ce facem bine, ce facem rău și cum putem îndrepta lucrurile.

"Pot spune multe despre stilul de viață al cuiva privindu-i fața, inclusiv ce mănâncă de obicei și cât de mult bea sau fumează", spune dr. Tabi Leslie, dermatolog și purtător de cuvânt al British Skin Foundation. Dar și nivelul de activitate fizică, sub forma activi-tăților sportive, își pune amprenta asupra feței, ca și somnul, soarele, computerul... Cu toate că exercițiile fizice sunt esențiale pentru sănătatea corpului și a pielii, practicarea lor în exces poate avea ca efect niște obraji "căzuți", spune dr. Aamer Khan, director al Harley Street Skin Clinic.

De asemenea, alcoolul este unul dintre cei mai mari dușmani ai feței. Dr. Michael Prager, chirurg plastician, spune că tratează din ce în ce mai multe femei ale căror fețe au căpătat un aspect umflat, palid și ridat, din cauza obiceiului, foarte răspândit, de a bea vin în fiecare seară.

Dr. Aamer Khan adaugă că ridurile de sub ochi sunt, adesea, un semn că persoana respectivă petrece prea mult timp la soare. Pe față, zonele de sub ochi sunt cele mai afectate; acolo pielea este mai subțire și mai vulnerabilă la apariția ridurilor.

De asemenea, o îmbujorare naturală a obrajilor poate fi semnul unei bune sănătăți cardiovasculare. Sângele oxigenat are o culoare mai intensă decât cel neoxigenat; dacă cineva face exerciții fizice și are o inimă sănătoasă, poate avea o îmbujorare permanentă a obrajilor, în vreme ce un ten palid poate indica faptul că persoana respectivă nu face destulă mișcare.

(Sursa: www.descoperă.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Diverse : Mituri despre prima întâlnire
Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Diverse : Munca ne păzește de boli
Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Diverse : 6 greșeli de neiertat în dormitor
Pagina a fost generata in 1.8521 secunde