Greșeli care îți ratează plăcinta cu mere

316
Greșeli care îți ratează plăcinta cu mere - greseliplacinta-1413901671.jpg

Articole recomandate

Plăcinta cu mere este un desert care se regăsește în bucătăriile din întreaga lume. La mare căutare toamna, datorită abundenței de fructe din piețe, acest desert recunoscut pentru simplitatea lui poate da groaznice bătăi de cap: ba rămân merele crude, ba se arde blatul, ba e prea dulce…
Unde greșești? Iată ce notează experții Culinar.ro:
1. Folosești mere la întâmplare. Greșit! Pentru un gust desăvârșit trebuie să folosești mai multe soiuri de mere, și nu unul singur.
2. Pui merele cu tot cu coajă. Greșit! La plăcintă, merele se folosesc întotdeauna fără coajă și fără cotoare. Coaja nu face decât să-i strice textura, și nu-i va da un plus de aromă, cum s-ar crede.
3. Scoți plăcinta prea devreme din cuptor. Greșit! Crusta arămie nu înseamnă neapărat că umplutura s-a copt. Cum verifici dacă merele s-au înmuiat? Folosind lama unui cuțit, apasă ușor aluatul în dreptul merelor. Dacă este tare, deși crusta s-a copt, acoperă plăcinta cu folie de aluminiu și întoarce-o în cuptor. Astfel, merele vor continua să se coacă, iar crusta nu se va arde.
4. Folosești prea mult zahăr. Greșit! Când faci plăcintă cu mere, trebuie să te asiguri că există un echilibru între dulce și acrișor. Înainte de a te apuca de gătit, gustă-le. Evită, pe cât posibil, să faci un desert exagerat de dulce.
5. Nu folosești niciun fel de topping. Greșit! Deși majoritatea plăcintelor sunt acoperite numai cu blat (întins sau sfărâmicios, după preferință), un topping de mac sau nuci asigură o textură crocantă și înnobilează aroma. Pe final, un truc: reîncălzită în cuptor la 180 de grade Celsius timp de câteva minute, plăcinta își va recăpăta aroma și consistența. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Plăcintă turcească
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Plăcintă cu gutui
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.0764 secunde