Greșeli pe care le faci când îți îngrijești dinții

109
Greșeli pe care le faci când îți îngrijești dinții - greselidinti-1377785040.jpg

Articole recomandate

Cu toții credem că știm să ne spălăm corect pe dinți. Cu toate acestea, unii dintre noi fac greșeli care, în timp, duc la deteriorarea danturii. Uite care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci în îngrijirea danturii. 

Periuțele de dinți tari sunt cele mai bune. Nimic mai departe de adevăr. Riscați să spălați stratul moale care furnizează minerale importante smalțului dinților. Mult mai bine e să beți un pahar de apă după masă și să așteptați 60 de minute până să vă spălați pe dinți.

Trebuie să ne spălăm pe dinți după fiecare masă. Dacă vă spălați pe dinți imediat după o masă acidă, vă faceți mai mult rău decât bine.

Dinții de lapte nu trebuie îngrijiți. Fals! Este foarte important ca dinții de lapte să fie corect îngrijiți și să fie sănătoși. Cariile se formează încă din această perioadă, iar dantura foarte tânără se dezvoltă greșit. 

Fluorul nu este important. Cu totul neadevărat! Fluorul întărește dinții și împiedică bacteriile să se înmulțească. Pont: folosiți sare iodată sau cu fluor la gătit. Prin mâncare, fluorul intră direct în contact cu dinții. 

E bine să ne periem dinții cu fermitate. Dimpotrivă! Dacă vă periați cu prea multă forță dinții sau folosiți o periuță prea tare, riscați să vă distrugeți smalțul sau să vă răniți gingiile. Acestea lasă rădăcinile dinților descoperite. Până la carii, nu mai e decât un pas. Pont: periați dinții ca și cum ați da cu o măturică, de la gingii spre vârful dinților.

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Machiaj rezistent la... căldură
Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Fericirea, în câteva cuvinte
Pagina a fost generata in 1.9759 secunde