Vrei să rămâi prietenă cu "fostul"? Ai grijă la consecințe

177
Vrei să rămâi prietenă cu

Articole recomandate

Odată ce ați încheiat socotelile amoroase și decideți să rămâneți în relații bune, fostul tău iubit poate deveni cel mai bun amic al tău, ba chiar îi poți povesti despre actuala ta relație sentimentală, îi poți cere sfaturi și viceversa. Acest argument este valabil doar dacă sunteți siguri că nu mai aveți sentimente unul pentru celălalt. 

Aveți prieteni comuni. Dacă aveți prieteni comuni, înseamnă că veți dori să păstrați și voi relația de amiciție, de dragul grupului. Același lucru este valabil dacă lucrați în continuare împreună sau frecventați aceleași cursuri. Chiar dacă nu vă veți mai săruta sau ține de mână, cel puțin nu vă veți simți stânjeniți unul în preajma celuilalt.

Te amăgești singură. În momentul în care decideți să puneți punct relației, ar fi mai bine să nu rămâneți prieteni, chiar dacă el îți cere acest lucru. Cel mai probabil te vei amăgi singură și vei trăi cu speranța că lucrurile se vor remedia între voi. De asemenea, când rămâi prietenă cu fostul iubit, șansele de a afla ce se întâmplă în viața lui sunt mult mai mari și, în loc să pui punct suferinței, mai tare o amplifici. Nu e plăcut să afli că, în timp ce tu îți petreci serile singură și dezolată, el se distrează cu noua lui cucerire la mare sau în club.

Se poate folosi de vulnerabilitatea ta. Fostul tău iubit îți va simți punctul sensibil, adică faptul că vrei să rămâi prietenă cu el pentru că încă îi porți sentimente. Astfel, se poate folosi de această vulnerabilitate a ta pentru a-și atinge scopurile meschine, cum ar fi sexul ocazional. Când nu are parteneră de sex, te sună și te invită în oraș, pentru ca mai apoi să te seducă și să te aducă în patul lui. După care pa, pa.

Te împiedică să-ți găsești pe altcineva. Deși nu mai este cu tine, fostul tău iubit poate avea o satisfacție bizară atunci când știe că ești singură. Cu gândul mereu la el și la posibilitatea de a avea din nou o relație, nu vei acorda nicio șansă unui alt bărbat. Cel puțin nu curând.

Te poate agasa cu mesaje. În momentul în care îi spui fostului prieten că puteți rămâne prieteni, poate începe să te agaseze cu mesaje pe telefon, Facebook și mail. La urma urmei, tu ai fost cea care i-a permis acest lucru, iar el nu face altceva decât să se conformeze. Dacă te-ai implica într-o altă relație sentimentală, noul tău iubit nu va fi prea încântat să vadă că primești sms-uri în miez de noapte sau că fostul îți lasă comentarii siropoase pe rețelele de socializare.

(Sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Machiaj rezistent la... căldură
Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Fericirea, în câteva cuvinte
Pagina a fost generata in 1.6392 secunde