Colțul constănțeanului supărat

99

Articole de la același autor

Elevi, profesori, părinți, toată lumea este interesată de promovarea cu note cât mai mari a baca-laureatului, pentru că astfel șansa de a intra la o facultate pe locurile fără taxă crește. Din păcate, un bacalaureat cinstit, cum s-a dorit în ultimii ani, a afectat serios nivelul notelor obținute.

Iar pentru ca lucrurile să iasă cu totul din vechiul făgaș, chiar și sub amenințarea camerelor de luat vederi, se testează tot felul de mijloace de fraudare.

Cititoarea noastră, D. Ichim continuă să creadă că atâta vreme cât nu se va reveni la vechiul sistem de admitere în facultate, adică pe bază de examen și nu de dosar, eforturile pentru găsirea unor forme de fraudare eficiente își vor atinge limitele: "Totul e politic, pentru voturi se sacrifică și învățământul, și economia... orice... Nu este normal ca nota unui licean din cine știe ce cătun uitat de lume să cântărească la fel cu cea dintr-un mare liceu de oraș! Mereu o să fie diferențe de nivel, și nu că n-ar avea copiii cap, se știu prea bine cauzele. Nu este posibil ca, știind că există camere, din disperarea de a prinde o notă mare, să încerci să furi, să copiezi, să transmiți fițuici... Mi-e rușine să aud că și elevii se dedau la hoții. Auzi, clase întregi prinse cu hoții la bac! Ne-a mai rămas ca școli întregi să fie eliminate de la examene... Dacă și asta mai este educație!".

Cititoarea noastră și-ar dori să afle dacă pentru reintroducerea vechiului sistem de admitere la liceu și facultate există suficienți adepți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5756 secunde