Greșeli pe care să le eviți dacă vrei să îți vinzi casa repede

554
Greșeli pe care să le eviți dacă vrei să îți vinzi casa repede - casadevanzare-1365434950.jpg
Vânzarea unei locuințe te poate surprinde, chiar dacă la prima vedere pare un lucru simplu . Te poți implica emoțional, trebuie să acorzi mai mult timp decât ești pregătit să o faci și mai ales, trebuie să te resemnezi cu gândul că nu vinzi în vara lui 2007, când vânzătorul făcea legea pe piață.

Prima Greșeală - Implicarea emoțională

Odată ce ai decis să îți vinzi locuința, pune-te în postura unui vânzător de case, nu în cea de proprietar. Privind o tranzacție strict din perspectiva financiară, te vei detașa de aspectele emoționale ale vânzării căminului de care te leagă o serie de amintiri. De asemenea, încearcă să îți amintești cum te simțeai atunci când tu ai cumpărat locuința pe care încerci să o vinzi, scrie Forbes.

Greșeala 2 - Să nu angajezi un agent imobiliar

Deși agenții imobiliari percep un comision semnificativ, să încerci să îți vinzi casa de unul singur, mai ales dacă nu ai mai făcut-o până atunci, poate fi destul de dificil. Un agent bun ar trebui să te ajute să fixezi un preț corect și competitiv, care să îți crească șansele unei vânzări rapide. De asemenea, agentul are mai multă experiență în negociere și te poate ajuta să vinzi la un preț mai bun. Pe parcursul unei tranzacții pot apărea diverse probleme, iar agentul știe cum să le soluționeze.

Greșeala 3 - Să ceri un preț nerealist

Indiferent dacă ai ales să lucrezi cu un agent sau nu, stabilirea unui preț corect este cheia vânzării. Îți amintești că atunci când ai cumpărat locuința pe care vrei acum să o vinzi ai analizat piața, iar prețul a fost unul din factorii principali de care ai ținut cont atunci când te-ai decis asupra pro-prietății? Cumpărătorii vor face la fel pentru casa ta.

Greșeala 4 - Să te aștepți să primești prețul cerut

Orice cumpărător deștept va negocia. Dacă vrei ca vânzarea să fie încheiată, trebuie să îi joci jocul. Listează locuința la un preț sub piață, însă lasă și loc de negociere. Trebuie să îi oferi cumpărătorului șansa de a simți că a făcut o afacere bună.

Greșeala 5 - Să nu postezi fotografii cu proprietatea

Cei mai mulți cumpărători vizitează portalurile imobiliare și foarte multe locuințe scoase la vânzare au fotografii. Îți vei face un mare deserviciu dacă nu vei posta și tu fotografii cu locuința ta.

Greșeala 6 - Să încerci să ascunzi probleme majore ale proprietății

Majoritatea problemelor vor fi descoperite atunci când potențialul cumpărător va inspecta casa, așa că nu are rost să ascunzi nimic. Ori repară înainte de vizitele celor interesați ori spune de la început ce probleme sunt.

Greșeala 7 - Să nu îți pregătești casa de vânzare

Vânzătorii care nu își vor curăța și aranja casa pornesc la drum cu un dezavantaj. Un cumpărător va alege întotdeauna o proprietate în care se simte ca acasă.

(Sursa: money.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5621 secunde