Job sau carieră. O diferență ca de la cer la pământ

147
Job sau carieră. O diferență  ca de la cer la pământ - carierasaujobdiferenta-1499173797.jpg

Articole recomandate

Adesea se creează o confuzie între termenul de carieră și noțiunea de loc de muncă. Însă între conceptul de carieră și acela de job este o diferență majoră, ne spune dezvoltarea-carierei.com

Simplu spus, job-ul este un lucru pe care îl faci pentru a primi un salariu la sfârșitul lunii; așadar, acesta este doar o muncă plătită, pe când cariera reprezintă o activitate fructuoasă, care aduce satisfacție. Cariera este un drum, marchează trecerea noastră prin viață, dar are în special legătură cu activitatea pe care o desfășurăm și cu angajarea. De carieră trebuie să ne ocupăm în mod activ, trebuie să o planificăm, gestionăm, urmărim, nu să așteptăm întreaga viață salariul de la sfârșitul lunii. Cariera poate fi dinamică, uneori avansăm repede, uneori lent, uneori rămânem mai mult timp la un loc de muncă, iar uneori schimbăm des locurile de muncă. Deja noțiunea extinsă de carieră devine mai clară, ea cuprinde toate sarcinile de muncă pe care le-am efectuat de-a lungul vieții. Munca este o noțiune mai restrânsă decât cariera și include toate sarcinile prestabilite pentru un anumit loc de muncă în companie.

Concret, jobul oferă perspective pe termen scurt, rezultate imediate, este determinat de către organizație, urmărește nevoi organizaționale. De asemenea, presupune un sistem motivațional fix, limitat, pe când cariera implică o perspectivă pe termen lung, o dezvoltare pe termen lung, este determinată de către individ și unește nevoile individuale și organizaționale. Mai mult, motivațiile sunt multiple, adică dezvoltă scopurile unui individ.

Este posibil ca un job să se transforme într-o carieră, dar necesită foarte multă performanță în domeniul respectiv și un efort continuu din punct de vedere al dezvoltării personale. Însă, dacă intri în rutină și nu mai oferi performanță ridicată, riști propria oportunitate de dezvoltare și avansare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să-ți păstrezi buna imagine
Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Te interesează părerea colegilor?
Vineri, 28 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Milionar la 30 de ani, doar un vis?
Vineri, 28 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să țintești un job avantajos
Pagina a fost generata in 2.0213 secunde