La interviu, îmbrăcat în blugi?

442
La interviu, îmbrăcat în blugi? - 4decinterviublugi-1386159812.jpg

Articole recomandate

Se spune că prima impresie contează enorm. Iar momentul când te prezinți la un interviu pentru angajare chiar este momentul zero. Potrivit Cariereonline.ro, felul în care te îmbraci ar putea să îți aducă mari beneficii sau, din contră, mari deservicii. Din păcate, mulți aspiranți la un job nu pun accent pe acest aspect atunci când se prezintă în fața posibilului angajator. Iată cum să te îmbraci, pentru a lăsa o impresie bună:

1. Companiile în care codul vestimentar este unul casual sunt cele mai "periculoase". A purta o cravată s-ar putea să nu pice prea bine, mai ales dacă intervievatorul este îmbrăcat lejer. Dar niciodată nu te îmbrăca în blugi, oricât de eleganți ar fi ei.

2. Optează pentru o vestimentație mai actuală, decât pentru una clasică, mai ales dacă mergi la un interviu pentru un job ce presupune dinamism și creativitate. Dacă arăți modern, intervievatorul va presupune că și felul tău de a fi este la fel.

3. Dacă vrei să te angajezi într-o organizație mai tradițională, atunci va trebui să te îmbraci mai sobru.

4. Dacă ai un costum mai vechi de un an de zile, ar trebui să te duci să îți cumperi unul nou, să arăți impecabil, să îți vină bine și să arăți perfect, mai ales dacă vizezi un post de top management. Modul cum te îmbraci reflectă cât de mult îți pasă de acea întâlnire.

5. Oriunde te-ai duce, trebuie să fii îngrijit, să nu ai pe haine păr de câine sau de pisică ori urme de deodorant.

6. Acesoriile sunt la fel de importante. Gențile și servietele trebuie să se asorteze cu hainele tale și să fie foarte organizate, să nu ai hârtiile răvășite peste tot.

7. Machiajul și bijuteriile, în cazul femeilor, trebuie să nu fie stridente și sunt de evitat fustele scurte și decolteurile.

8. Nu te duce la un interviu înainte să te razi, dacă ești bărbat și ai grijă ca manichiura să fie im-pecabilă, dacă ești femeie. Nu te parfuma prea puternic și nu uita că un bun profesionist va avea întotdeauna grijă să respecte și codul vestimentar, nu doar pe cel al bunelor maniere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Ce este interviul colectiv
Pagina a fost generata in 1.6708 secunde