Microrezervația din Constanța, un răsfăț pentru turiști

512
Microrezervația din Constanța, un răsfăț pentru turiști - microrezervatie1-1373365612.jpg

Articole de la același autor

Microrezervația de Animale și Voliera de Păsări Exotice și Decorative a fost înființată în 1983 în Constanța, sub egida Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Aceasta cuprinde cele mai reprezentative păsări și animale, cum ar fi zebre, lame, cerbi, căprioare, ponei, struți, lincși, urși cu trompă, canguri pitici, mistreți. 




Jumătate din microrezervația este acoperită de vegetație și apă și deține o faună acvatică ce cuprinde lebede, pelicani, rațe și gâște sălbatice, dar și o faună terestră reprezentată de păsări ca fazani și păuni. În plus, aici găsim și mamifere precum cerbi lopătari, căpriori și chiar mufloni. Multe dintre speciile adăpostite de Microrezervație sunt specii rare ce se găsesc în Rezervația Biosferei Delta Dunării și în Rezervația de la Negureni. Unele exemplare au fost obținute prin schimburi cu alte Grădini Zoologice, iar altele au fost cumpărate sau donate. În prezent se urmărește crearea unui spațiu cât mai primitor pentru animale care să fie cât mai aproape de mediul lor natural și în conformitate cu normele europene în domeniu. 


De asemenea, în cadrul Microrezervației de Animale și a Voliere de Păsări Exotice și Decorative au loc activități educaționale desfășurate special pentru elevi și studenți, cărora le dă șansa de a studia îndeaproape animalele și păsările în mediul lor natural. 


Expoziția de Păsări Exotice și Decorative, o altă secție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, expune exemplare de păsări aduse din Asia, Africa, Australia și Noua Guinee. Astfel, cei interesați au ocazia de a admira aceste minunate viețuitoare, grația lor, rapiditatea și varietatea mișcărilor și coloritul viu al penajului. Expoziția cuprinde peruși, papagali, pasărea Paradisului, cinteze și multe altele.
 
Tariful pentru microrezervație este de cinci lei pentru elevi și studenți și zece lei pentru adulți. Microrezervația se poate vizita în fiecare zi, între orele 9.00 și 21.00. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4269 secunde