Principii de bază despre metabolism

206
Principii de bază despre metabolism - metabolism-1367264105.jpg
Am tot auzit în ultimul timp vorbindu-se despre metabolism. La ce se referă mai exact acest cuvânt? Așadar, metabolismul este suma totală a tuturor modificărilor chimice și fiziologice care au loc în cadrul corpului uman. Ne referim la transformarea alimentelor în energie, creșterea și repararea țesutului osos și muscular, precum și crearea de enzime și hormoni.

Stocarea grăsimii este un mecanism de supraviețuire natural. Capacitatea organismului de a stoca grăsime eficient a început ca un mecanism de supraviețuire atunci când strămoșii noștri erau vânători. Deși fiecare persoană are un procent diferit de grăsime corporală, cea ideală depinde de gen și dimensiunea individului, în general însă, media de grăsime la un organism sănătos este cuprinsă între 18-22% pentru femei și între 15-17% pentru bărbați.

Prea puține mese îți pot îngreuna metabolismul. Ingerarea a prea puține calorii pentru funcționarea eficientă a metabolismului tău duce în cele din urmă la stocarea mai multor grăsimi. Acest lucru ar putea suna ca o contradicție, dar o dietă lipsită de calorii pe o perioadă lungă de timp, forțează de fapt organismul să stocheze depozitele de grăsime existente și să adauge altele noi.

Ce mănânci este la fel de important ca și cât de mult mănânci! Studiile privind longevitatea au arătat importanța de a nu mânca doar numărul corect de calorii pentru a sprijini metabolismul, ci și tipul de calorii necesare pentru a prelungi durata de viață, a îmbunătăți sănătatea, precum și calitatea vieții tale. Eficiența metabolică este direct legată de cantitatea de activitate, efectuată în fiecare zi. Aceasta include totul, de la ședințele petrecute la sală, la joaca efectuată cu copiii sau o plimbare în parc cu familia ta. Dacă nu ești activ fizic, vei începe să câștigi în greutate. Este foarte simplu.

Metabolismul tău iubește constanța. Singurul lucru pe care procesele metabolice iubesc cel mai mult este constanța. Dacă ai o lună de zile în care nu efectuezi nici un fel de activitate fizică, apoi o lună în care te supra-antrenezi și o lună în care te antrenezi doar ocazional, corpul tău nu va fi capabil să obțină din plin beneficiile unui program regulat de activitate fizică la un nivel dorit și bineînțeles că nici arderile grăsimilor nu vor fi deloc cele așteptate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8304 secunde